BAŞKAN SAVAŞ GEMİ YAKIT İKMALCİLERİ’NİN SEMİNERİNE KATILDI

DSC_0631

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Deniz Ticaret Odası’nda Türkiye Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği’nin düzenlediği seminere katıldı. Seminerde yakıt ikmal sektörünün hedefleri ve beklentileri değerlendirildi.
Düzenlenen toplantıda dünyada yakıt ikmal sektöründe lider olan ülkelerin uygulamaları masaya yatırılarak, Türkiye’nin bu konudaki eksiklerine dikkat çekildi.

Ayrıca seminerde Türkiye’nin yakıt ikmal sektöründe henüz emekleme safhasında olunduğu fakat yakıt ikmal sektörünün büyümesinin hem ihracat hedeflerine ulaşılması, hem cari açığının kapatılması için oldukça önemli bir sektör olduğu vurgulandı.

Devletin girişimcilerin önünü açıp, işlerini hızlandıracak uygulamalara yönelmesinin de gerekli olduğunun vurgulandığı toplantıda sektörde lider olan ülkelerin özellikle devlet tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini, kendilerinin de rekabet ettiği birçok limanın vergisiz yakıt kullandığını ama kendilerinin sadece ÖTV’siz yakıta razı olduğunu ve bunun da rekabet için vazgeçilmez olduğunun altı çizildi.

Yapılan sunumların ardından Başkan Savaş, sunumu yapan Türkiye Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği mensuplarıyla fikir alışverişinde bulunup sohbet etti.