BİRLİK VE BERABERLİK KATARAK HİZMET EDİYORUZ

DSC_1103

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Milletvekili Pavey’in, Başkan Savaş’a gerçekleştirdiği ziyarette CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Düzenlenen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Başkan Savaş günün anısına içinde Hatay’a özgü ürünlerin yer aldığı bir sandık hediye etti.

Sohbet havasında geçen toplantının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerekleştirilen toplantıda Suriye olaylarıyla birlikte Hatay, Gaziantep, Kilis, Adana, Mersin gibi bir çok illerimize gelen mültecilerin insanlar üzerinde sosyal, kültürel ve psikolojik etkileri değerlendirildi.

Fikir ve görüşlerini ortaya sunan Gazeteci ve vatandaşlar son zamanlarda Ortadoğu’da kaynaklanan sorunlardan ötürü bu sorunların Hatay’a yansıması halkı oldukça olumsuz etkilediğini belirtti. Suriye’den bazı kesimlerin gerçekten mağdur olduğunu kimilerin ise iyi niyetli olmadıklarını ifade eden katılımcılar Türkiye’de yaşayan insanlarla Suriye’den gelen insanların yaşam tarzlarının birbirine ters olduğunu belirtti.

İletilen görüş üzerine değerlendirmede bulunan Pavey ise, halkın ve gazeteci arkadaşların yapmış oldukları tespitlerin çok doğru bir tespit olduğunu bu tespitleri yazacakları olan raporda yansıtacaklarını ifade etti.

Yapılan tüm konuşmaların ardından açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Ortadoğu’da yaşanan sorunlardan etkilenen Hatay’da ki birlik ve beraberlik anlayışına zarar gelmemesi için ellerinden gelen tüm mücadeleyi verdiklerini ifade etti.
Hatay etnik kökeni farklı insanlarla yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, “Bizler hiçbir din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan Hatay’ın kardeşlik felsefesine birlik ve beraberlik katarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak hiçbir kışkırtmaya aldanmadan huzurumuzu korumalıyız.” dedi.

DSC_1103 DSC_1065 DSC_1097 DSC_1099 DSC_1069 DSC_1072