CHP’li Akgöl Eylem Yapan Şoförlerini Ziyaret Etti

cilvegozu Cilvegozu Sinir Kapisi

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, kentteki kaçak akaryakıt denetimlerini protesto derek Cilvegözü Sınır Kapısı’nda kontak kapatan TIR şoförlerini ziyaret etti.

Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye yüklerini boşalttıktan sonra Hatay’daki denetimlerde depolarındaki yakıtın kaçak olduğu gerekçesiyle kendilerine haksız yere ceza yazıldığını öne sürüp, 27 Ağustos’ta Cilvegözü’nde kontak kapatan TIR şoförlerinin eylemi yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Uluslararası nakliyecilik yapanların gittikleri ülkede 550 litre yakıt alma hakkı olduğunu ve bu hakkın kendilerine verilene kadar tampon bölgeye geçiş yapmayacaklarını belirten sürücüler Cilvegözü Sınır Kapısı’nda tepkilerini sürdürdü.

CHP’Lİ AKGÖL ŞOFÖRLERLE

Cilvegözü Sınır Kapısı’na beraberinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş ile giden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, TIR sürücülerinin sorunlarını dinledi. Ziyaretindeki amacının siyaset yapmak olmadığını belirten Akgöl, “Her zaman söylediğimiz gibi aslında bataklığın kurutulması gerekir. Mazottan yana çiftçi ve nakliyeci olmak üzere iki mağdur kesim var. İki de mağrur kesim var biri gemici, diğeri uçakçıdır. Bu iki kesime mazotu nasıl ucuz veriyorsanız, çiftçi ve nakliyeciye de ucuza verin” diye konuştu.

1998 yılında çıkan bir kanunla uluslararası nakliyecilik yapan araçlara gittikleri ülkeden 550 litre yakıt alma hakkı tanındığını belirten Akgöl şunları söyledi:

“Bu güne kadar yasa uygulanmadı. Nedeni ise istediğin yerde uygularsın istediğin, yerde uygulamazsın. Böyle keyfiyetle bir memleket yönetilemez. Bu memleketi kim yönetiyor? Bir hükümet var. Hatay’da ve Türkiye’deki bürokratlar da hükümete bağlı. Sonuç olarak vali, yardımcısı, müsteşar, gümrük müdürü hepsi hikaye ve detaydır. Hepsinin tek bağlı olduğu yer Başbakanlık ve hükümettir. Hükümetin verdiği talimatı burası uygulamak zorundadır. Ancak dik duran adam gibi bir vali ise vatandaşın mağdur olduğunu savunarak uygulatmayacağını söyler. Kendini hükümete adamış, hükümetin askeri olmuş bir vali ile çalışırsa olay bu safhaya gelir. Sınırın işlemesi lazım. Çünkü Reyhanlı’nın can damarıdır. Bu sınırda öncelikle nakliyeci ve çiftçinin yaşaması gerekir. Hedefimiz budur. Bununda normale dönmesi gerekir. Öbür tarafı kontrolsüz hale getiren kim, sen değil misin? Kontrollü hale getir şoför de yükünü götüreceği yere kadar götürsün. Buradaki mağduru da idare etmek zorundasın yada vatandaşı bu yola göndermeyeceksin. Mazotta ÖTV- KDV kalkacak ki şartlar aynı hale gelecek. Ucuz mazot yapacaksın, vatandaşı nakliye ve çiftçiyi mağduriyetten kurtaracaksın. Açtım, kapattım olmaz, bu insanların ekmeğe ihtiyacı var. Biz yanınızdayız.”

Lütfü Savaş ise gümrük kapılarının hükümetin tasarrufunda olduğunu, büyükşehir belediye başkanına bağlı olmadığını belirterek, “Hükümetin valisi vardır. Yetkili olan validir. Büyükşehir belediyesinin tasarrufunda değildir. Sizlere manevi destek için buradayız” dedi.

Önceki İçerik30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 92.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Sonraki İçerikEtrafa Ateş Açtı