CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu

ali-624x333

CHP Hatay Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Mehmet Ali Ediboğlu, Ortadoğu’da yaşanan olaylar üzerine yazdığı “Hedef Ülke Türkiye” kitabının tanıtımını yaptı.

Antakya’da bir kafede düzenlediği kitap tanıtım toplantısında konuşan Ediboğlu, ‘Arap Baharı Değişimleri’ isimli birinci kitabını geçen yılın ortasında yayınlandığını ve birçok üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümlerinde referans kitap olarak gösterildiğini ve İran tarafından Farsça’ya çevrildiğini belirtti.

İkinci kitabının geçtiğimiz haftadan itibaren yayınlanmaya başladığını ifade eden Ediboğlu, şöyle devam etti:

“Bir farkındalık yaratmak istedim. Siyasetçi sadece el sıkan, köy ve mahalle gezen, parti içerisindeki tartışmalarda taraf olan yada parti içi mücadelede güç kazanmaya çalışan biri olmamalıdır. Onun dışında kendi yetenekleri ölçüsünde hem ülkesine hem de iline ve partisine katkı sağlayan olmalı diye düşündüm. Zamanımın büyük bir kısmını bana verilen görev olan dış politika konusuna ayırmaya çalıştım. Bunu da tarihe not düşmek adına 2,5 yılda iki kitapla sonuçlandırdım. Kitaplarımda Ortadoğu’da yaşanan olayların perde arkasını anlatmaya çalıştım. Şimdi üçüncü kitabı da yazmaya başladım. İnşallah 2015 seçimleri gelmeden üçüncü kitabımı da sizlerle paylaşacağım”

Ediboğlu, dünyada ve özellikle Ortadoğu coğrafyasından barışa destek sağlamak için yazmaya devam edeceğini ve bütün enerjisini buna harcayacağını kaydetti