Türk Birliği Partisi Hatay İl Başkanlığı İlk Olağan Toplantısı Gerçekleşti

123456 Screenshot_5

Sizlerinde bildiği gibi, siyasi partiler kendi hazırladıkları programlar doğrultusunda devleti yönetmeye talip olan yapılardır.

Türk Birliği Partisi de, ulusalcı devlet ideolojisi ve 1980 darbe anayasasından güç alan antidemokratik, dayatmacı devlet anlayışı ile devlete çöreklenmiş bu zihniyeti tasfiye etmek; üreteceği özgün projeler ve önerilerle devleti tam demokratik bir yapıya dönüştürmek amacıyla kurulmuştur.

Çünkü, antidemokratik ulusalcı devlet ideolojisi, Türkiye halkları ile başarılı bir ilişki kuramamış, ilişkiler asimetrik bir mecraya kaymıştır. Tüm bu sorunların ana kaynağı da, toplumu mutlu edemeyen, toplumsal barışı sağlayamayan tedavüldeki dayatılmış yapay demokrasidir.

Biz TBP olarak, gerçek demokrasinin hiçbir sınırlandırmaya tabi tutulmadan hayata geçirilmesini savunuyoruz. Gerçek demokrasi, insanın doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerine değer verir, farklılıkları kabullenip bunlara saygı duyar, toplumsal uzlaşıyı birlikte yaşamanın temeli olarak kabul eder.

TBP tüm bu değerlendirmelerden hareketle, çoğunlukçu demokrasiyi red ve çoğulcu demokrasiyi hakim kılmak amacıyla siyasi arenaya çıkmıştır.

Türk Birliği Partisi, öncelikle, ezilen, horlanan, görmezden gelinenler ile yok sayılan ve yok oluşa mahkum edilenlerin partisidir. Bu saydığımız unsurların, sistemin içerisinde yasal güvence altına alınıp, eşit haklara sahip ve saygın bir unsur olarak yer almaları için mücadele edecektir.

Bu mücadelenin başlıca ilke ve hedefleri ise şunlardır:

-TBP toplumsal barışı sağlayarak tüm insanların mutluluğunu artıracağına inandığı “demokratik düşünce” anlayışının yaygınlaşması ve buna uygun politikalar üretmeyi misyon edinmiştir.

– TBP, devletin temel görevinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliği ile doğal hak ve özgürlüklerini savunmak olduğuna inanır. Devlet her türlü düşünceye karşı nötr ve eşit mesafede durmalıdır.

– TBP hukukun üstünlüğüne inanır, adil, demokratik, temel hak ve özgürlükleri genişleten bir anayasayı savunur.

– TBP, anadili öğrenme ve öğretmenin sadece bireysel değil, toplumsal bir hak olduğuna inanır. Anadilin yok olmaması için devletin tüm imkanlarının kullanılmasını savunur. Bunun için mücadele eder.

– TBP, toplumda çeşitliliği savunur. Seçilmiş herhangi bir kimliğin öne çıkartılarak, gerek isim, gerek içerik olarak diğer kimliklere egemen kılınmaya çalışılması kabul edilebilir değildir. Tüm kimlikler eşit düzeyde saygındır, aralarında hiyerarşi oluşturularak “alt kimlik”- “üst kimlik” tasnifi yapılamaz.

– TBP, herkesin dinini seçmekte, inanıp inanmamakta, inancının gereklerini yerine getirip getirmemekte serbest olmasını savunur. Kimsenin inançlarını ya da inançsızlığını başkalarına dayatmasını kabul etmez. Bunun için anayasal güvenceler oluşturulmasını savunur.

– TBP, ülke sorunlarına yönelik çözüm önerilerini, demokratik ve hukuku üstün tutan bir zihniyetle üretir. Türkiye’nin devlet düzenine eşitlikçi, özgürlükçü ve adaletli bir düzenin hakim olması için mücadele eder.
Ülke gündemi ve şehrimizle ilgili daha aktif bir siyaset güdeceğimi, partimizin daha etkin ve daha kalıcı projelerle gündemi belirleyeceğini, yapılan her olumlu işin yanında, yanlışında kim olursa olsun karşısında olacağımı belirtmek isterim.

Türk Birliği Parti’sinin ülkemize ve ülkemiz insanlarına hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

T.B.P HATAY İL BAŞKANI
MURAT KARAGÜN

Screenshot_6 Screenshot_1 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_5 123456