KAYMAKAMLIKTAN ŞİİR KİTABI DESTEĞİ

DSC_0611

Kaymakam Abdulaziz Aydın’a yazdığı bir mektup ile hayatının akışı değişen ve “Kalemin Ucundaki Gönlüm” adlı ilk şiir kitabı Kaymakamlığın desteğiyle çıkan Meryem Düşer ailesiyle birlikte Kaymakam Aydın’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
5 Mayıs 1998 tarihinde İskenderun’da doğan, İlköğreniminin 3 yılını Belen Kanuni Sultan Süleyman Okulunda okuyan geri kalan 5 yılını ise Belen Atatürk Okulunda okuyan ve halen İskenderun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü onuncu sınıf öğrencisi olan Meryem Düşer, 8 yaşında şiir yazmaya başladığını, zamanla yeteneğini geliştirerek yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiğini ve en çok Mehmet Akif Ersoy’dan etkilendiğini belirtti.

Kaymakam Aydın, Meryem Düşer ve ailesi ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Öğretmenevi Müdür yardımcısı Özgür Böncüoğlu ve şiir kitabının basımında emeği geçen Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Köse’yi makamında kabul etti. Kabulde Meryem Düşer, ilk şiir kitabını imzalayarak Kaymakam Aydın’a hediye etti ve şiirlerinin kitaplaşmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ve her zaman yanında olduğunu hissettiren Kaymakam Aydın’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Aydın; kitap hayalini bir kaymakamın gerçekleştireceği umuduyla Meryem kardeşimizin kendisine ilettiği mektup dolayısıyla çok etkilendiğini ve özellikle yaşının oldukça ötesinde bir olgunlukla kaleme aldığı şiirlerin bir kitap haline gelmesini içtenlikle desteklediğini, şiirlerini yazmaya devam etmesi gerektiğini ve bu kitabın bu çabanın son örneği olmaması gerektiğini ifade ederek ilk etapta 1000 adet kitap bastırılarak okuyucuların beğenisine sunulduğunu ve kitabın Kaymakamlığımızdan temin edebileceğini belirtti. Öğrencimizin yetiştirilmesinden kitapların basımına kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın, Meryem’e başarılar diledi.

DSC_0590 DSC_0603 DSC_0591 DSC_0611