AHM Port City yükseliyor!

ahm (2)
AHM Port City projesi, bölgemizde bir ilkin gerçekleşmesine daha vesile oldu. Kentimizde ilk defa inşaat sektöründe mukavemeti çok yüksek olarak bilinen ve C-40 olarak adlandırılan 3 bin m3 beton, Biçer Beton’a ait 3 pompa ve 18 mikser ile AHM Port City projesinin temeline döküldü. 40 metre derinlikte 90 fore kazık üzerine 300 ton inşaat demiri ile 170 cm yüksekliğinde radye temel uygulaması yapıldı. Beton dökme işlemi Cuma günü saat 17.00’de başlayıp, Cumartesi günü saat 22.00’de sona erdi.
AHM Port City projesi için dönüm noktası olarak nitelendirilen bu önemli günde, kent protokolü, iş dünyası ve siyasetçiler inşaat sahasında bir araya geldi. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Osmaniye Vali yardımcısı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Jandarma Komutanı Kamil Türkdönmez, iş adamları ve seçkin davetliler, bölgemiz için büyük önem arz eden AHM Port City projesinin yükselişine tanıklık ettiler. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile AHM inşaat ortaklarından Mahir Taner ve Ali Tekten, butona basarak beton dökme işlemini başlattılar. İş adamı Tekten, konuklarına projenin detayları ve gelişme süreci ile ilgili bilgiler verdi.
AHM Port City projesinin C-40 betonlu radye temel uygulamasında İstanbul interfiks yapı kimyasalları ürünü olan Hyfix su yalıtım malzemesi kullanılıyor.
ahm (1)

ahm (2)

ahm1

ahm2

ahm3

ahm4

ahm5

ahm6

ahm7

ahm8

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.