Kantin yok, çanta yok, zil yok!

özbil2
“Eğitimin her kademesinde sevgiyle varız” sloganıyla yola çıkan Özel Özbil Eğitim Kurumları; Özbil Sağlık Meslek Lisesi, İhtiyaç Akademisi, Özbil Kreş’ten sonra şimdi de Özbil Koleji ile eğitim ve öğretime yeni bir anlayış kazandırıyor.
Dörtyol Çaylı Mahallesi Hal Üstü Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi karşısında 4000 m2 alan üzerine kurulu okulda 2500 m2 kapalı alan bulunmakta. Açık ve Kapalı Spor salonları bulunan kolejde 16 derslik, Fen, Bilişim ve Güzel Sanatlar olmak üze-re üç adet labaratuar mevcut. Dört adet Ödev Odası, bir adet çok amaçlı toplantı salonu, bir adet müzik odası, bir adet kütüphanesi olan Özbil Kolejinde kantin yok. Kantin yok ama muntazam bir yemekhane mevcut. Tam gün eğitim verilecek olan kolejde bir ana, iki ara öğün olmak üzere toplam üç öğün yemek verilmekte. Öğrencilerin yaş guruplarına uygun olarak profesyonel bir diyetisyen tarafından kalori hesabı yapılarak uygulanacak yemek rejimi programı çağımızın hastalığı olarak gösterilen obezite ile mücadeleyi amaçlıyor.
Özel Özbil Eğitim Kurumları Kurucusu Seyfullah Kayman’da kolejle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Öğrencimiz sabah uykusunu alamadığı için derslere odaklanamıyor. ÖZBİL KOLEJİ, kent merkezine yakın, ulaşımı kolay bir bölgede bulunduğu için öğrenci, uykusunu alarak evden çıkar ve güne zinde başlar. Eyvah! Okul açıldı, evde huzur kaçtı. Yine her akşam telaş içinde ödev ve proje yetiştirmeye başladık dönemi sona erdi.ÖZBİL KOLEJİ’nde öğrenciler, günlük ödevlerini ders sonrasında ve öğretmen gözetiminde okulda tamamlar, hafta sonu hariç eve ödev, proje götürmezler. ÖZBİL KOLEJİ’ nde akademik ve sosyal başarı bir arada hedeflenir. Öğrenciler etkin ve nitelikli bir akademik eğitimle sınavlara; yoğun kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle yaşama tam hazırlanırlar. ÖZBİL KOLEJİ’ nde öğrencinin başarı ve öğrenme düzeyi yakından takip edilir. Varsa eksikliklerini, “after scholl” ve “dershane – okul birlikteliği” programlarımız çerçevesinde ek ders etüt uygulamalarıyla tamamlaması sağlanır. Özbil Koleji’nde, Özel kitap okuma saatleri ve on binlerce basılı-dijital yayının, zengin bir kütüphane sayesinde öğrencilere okuma sevgisi aşılanır. ÖZBİL KOLEJİ’nde her öğrencinin bireysel yetenek ve eğilimleri keşfedilerek mutlaka birer sanat veya spor dalına yönlendirilir. Yıl içerisinde Akademik başarısı düşen Öğrencinin spor ve sanatsal etkinliklerine ara verilir.
ÖZBİL KOLEJİ’nde gün, öğretmen ve Aile ile yapılan sabah kahvaltısıyla başlar. Böylece öğrenci en önemli öğünü kaçırmaz enerjik ve istekli başlar. ÖZBİL KOLEJİ’nin olmazsa olmaz ilkelerinden biri de TAKİP’tir. Sınıf mevcutları, okuldaki öğretmen, yönetici ve uzman sayıları bu ilke çerçevesinde belirlenmiş, bire bir takip için mentörlük sistemi getirilmiştir” dedi.

Önceki İçerikAslan Gölcükspor ile anlaştı
Sonraki İçerikAktuğ dördüncü kez baba olmanın sevincini yaşıyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.