İhsanoğlu’na destek turu

nazim halk1
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi(PM) Üyesi ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap ile birlikte Haymaseki, Avcılarsuyu, Tülek, Konacık, Işıklı ve Tatarlı mahallelerini gezerek, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi vatandaşlardan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi. Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterdiği gezilerde Başkan Nazım Culha ve PM üyesi Nihat Matkap’a CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve yönetimi ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

‘MUTLAKA OY KULLANIN’
Vatandaşlara Pazar günü sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde mutabakat adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istiyoruz. Bu bir yerel seçim değil, hükümet kurma seçimi değil. Adayımız gerek ulusal, gerek uluslar arası alanda kabul gören, birikimli, deneyimli bir isimdir. Ülkeyi devlet adamlığı ciddiyetiyle yönetecek, sözlerine dikkat edecek, rastgele konuşmayacak, siyasi konsepti değiştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var” diyerek, Türkiye’nin seçimden zaferle çıkacağına inandığını ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim stratejisini kutuplaştırma ve ayrıştırma üzerine kurduğunu çeşitli örneklerle anlatan Nihat Matkap ise, “Türkiye’de hem toplumsal düzen, hem de kamusal düzende ciddi bir sorun var. Türkiye öyle bir hale geldi ki; polis polise kelepçe takıyor, hakim hakime dava açıyor, savcı savcıyı tutuklatıyor. Sınırlarımızda kaçakçılığa izin veriliyor. Ancak, mazotu getiren köylü, kaçak mazotu satarken Jandarma tarafından tutuklanıyor. Dolayısıyla devletin kurumları arasında çok ciddi bir çatışma yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir noktaya gelinmedi. Toplumda da ciddi bir kutuplaşma var. Siyasilerin görevi bu kutuplaşmayı gidermek, derinleştirmek değil.. Çevrenize bakın; Suriye ve Irak’a.. Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. Mezhep çatışmaları söz konusu. Çok vahim bir dönemden geçiyoruz. Cumhurbaşkanının görevi birliği, bütünlüğü sağlamak, kurumlar arasındaki çatışmaları ve partiler arasındaki sorunları gidermektir. İşte, öyle biri cumhurbaşkanı olmalı ki bütün bu vasıflara sahip olmalı. Bu nedenlerle entelektüel kimliği, birikimi, bilgisi, dış politikadaki ustalığı, birleştirici ve uzlaştırıcı kimliği ile İhsanoğlu Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na layık bir isimdir” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ SÖZ KONUSU’
Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun ya ülkede birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlayacağını, ya da komşularından etkilenip bir çatışmaya doğru götüreceğini söyleyen CHP PM Üyesi Nihat Matkap, “Ekmeledin İhsanoğlu, Ak Parti’nin İslam İşbirliği Genel Sekreterliği’ne seçtirdiği bir isim. Rahmetli Türkeş’in de Ortadoğu danışmanıydı. Yani en uzak olduğu parti CHP’dir. CHP Genel Başkanımız risk aldı. Ama O, Türkiye nasıl bütünleşir derdine düştü. ‘CHP nasıl kazanır’ diye bir derdi yok. Olaya böyle bakmamız lazım. Bu partiler arası bir yarış değil, hükümet kurma yarışı değil, ideolojik davranışlarımızla yaklaşacağımız bir seçim değil. Başbakan bu yarışa 4-0 önde başladı. 5 gol atan kazanacak, yani Erdoğan bir gol atsa kazanacak. Türkiye’nin geleceği açısından sosyalistler, milliyetçiler, sosyal demokratlar bir araya geliyorsa demek ki bunun bir nedeni var. Demek ki; Türkiye’nin geleceği söz konusu” derken, vatandaşların da sıkıntılarını dinledi.

Önceki İçerikDört yılda 350 kilo oldu
Sonraki İçerikErdoğan’a destek yürüyüşü!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.