TGC gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

tgc kinama
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Hatay’da yanan bir tırı haber yapmak isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Burak Milli ve Sabah Gazetesi Muhabiri Veysel Cıncık’ın saldırıya uğramasını kınadı. TGC’nin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Hatay’ın Belen İlçesi Kıcı mevkiinde elyaf yüklü tırda çıkan yangını görüntüleyen AA muhabiri Burak Milli ve Sabah Gazetesi İskenderun muhabiri Veysel Cıncık, araç sahibi olduğu iddia edilen Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Burak Milli ve Veysel Cıncık’ın görev yapmalarının engellenmesi ve saldırıya uğramaları basın özgürlüğüne müdahaledir. Meslektaşımıza yapılan saldırının bir sorumlusunun gözaltına alınması sevindiricidir. Hatay Valisi ve Emniyet Müdürü’nden kaçan saldırganların da en kısa sürede belirlenip, haklarında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımıza görevlerini yaparken uğramış oldukları saldırı nedeniyle geçmiş olsun diyor ve bu saldırıyı kınıyoruz.”

‘SALDIRGANLARI KINIYORUZ’
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, önceki gece Belen İlçesi’nin Kıcı Mevkii’nde yanan Tır ile ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık ile Anadolu Ajansı Muhabiri Burak Milli’ye yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. İGC Yönetimi, “Gazetecilik mesleğini yerine getirmek amacıyla olay yerinde bulunan ve nakliye şirketinin saldırısı sonucu yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu tür saldırıların karşısında hep birlikte tek vücut olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Önceki İçerikGazetecilere çirkin saldırı!
Sonraki İçerikGelişim’den ‘Radyasyon Onkolojisi’ hizmeti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.