Başbakan Erdoğan, ‘Dönüşüme hazır olun!’

basbakan iftar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün özel uçak “ANA” ile saat 16.05’te Hatay’a geldi. Başbakan Erdoğan’ı, Hatay Havaalanı’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, milletvekilleri ve öteki ilgililer karşıladı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da kente geldi. Valilik girişinde protokol üyelerince karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile basına kapalı olarak yaklaşık 45 dakika görüştü. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra 75. Yıl Bulvarı’nda düzenlenecek mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına ilişkin, “İsrail yönetimi, Hitler’in sizin atalarınıza yaptığından daha beterini siz Filistin’e yapıyorsunuz. O nasıl bir soykırımsa, senin yaptığın daha büyük soykırım” dedi.

‘İSKENDERUN’UN KURTULUŞ GÜNÜ’
Başbakan Erdoğan daha sonra iftarını açmak üzere İskenderun’a geldi. On binlerle birlikte iftar açan Başbakan Erdoğan, İskenderun’daki coşkuya hayran kaldı. İftar yemeğinde ilk konuşmayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptı. Başkan Seyfi Dingil, ‘Sayın Cumhurbaşkanım İskenderun’a hoşgeldiniz’ diyerek, “İskenderun’a şeref verdiniz. Çok mutluyuz. Bugün tarihi bir gün! 57 yıl aradan sonra İskenderun iktidarla buluştu. 5 Temmuz İskenderun’un kurtuluşundan sonra bu güzel kent ikinci kurtuluş gününü yaşıyor. İskenderun sizlerin sayesinde makus talihini kıracak. Yeni Türkiye, yeni İskenderun hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanım sizden bir arzum olacak. Seçildiğiniz gün, İskenderun’a ikinci kez ziyarette bulunmanızı temenni ediyorum” görüşlerine yer verdi.

‘YENİ TÜRKİYE BU SOFRADIR’
Başbakan Erdoğan ise konuşmasında, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve tüm ekibine bu güzel organizasyondan ötürü teşekkür etti. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, “57 yıl aradan sonra İskenderun’un yerel yönetimi kazanması çok anlamlı. Bu bir milattır, dönüşüm miladıdır. İskenderun tercihini hizmetten yana kullandı. Bu dönüşümü İskenderun’a yaşatacağız. Bugün Hatay’ın tüm renkleri burada.. Hatay ve İskenderun, bu güzel sofrayla dünyaya hoşgörü, birlik ve beraberlik, kardeşlik mesajı veriyor. Din adamlarına şükranlarımı iletiyorum. Söz veriyorum, seçildiğim günden sonra, ziyaret programımda İskenderun da olacak ” dedi.

‘DÜNYA HALKLARI TEPKİ GÖSTERİYOR’
Kardeşliğin zor zamanlar ortaya çıktığını belirten Erdoğan, ensarlığın, fedakarlık, sofradaki ekmeği muhacirle paylaşmak olduğunu dile getirdi. Suriye’deki zulmün ilelebet devam etmeyeceğini, er ya da geç Suriyeli misafirlerin evlerine döneceğini ifade eden Erdoğan, “İşte o zaman bize ensar olmanın gururu kalacak. Yüzyıllarca devam edecek bir kardeşliğin temelleri daha da güçlenmiş olacak” ifadesini kullandı. Erdoğan, şöyle konuştu: “Sakın bunlara aldanmayalım, bunların tuzağına asla düşmeyelim. Yarın bize ensar olmanın şerefi, onlara yaptıkları provokasyonların utancı kalacaktır. Şu anda, bu mübarek ramazan günlerinde zulme maruz kalan bir diğer kardeşlerimiz de ne yazık ki Filistin’de. İsrail denilen terör devleti, bir yandan Gazze’yi acımasızca vuruyor, bir yandan dünya barışını dinamitliyor. Kumsaldaki oynaşan çocukları vuruyorlar. Şimdi ben soruyorum: Ey Amerika neredesin, ey Rusya neredesin, ey Batı neredesin, ey dünya neredesin? Sesleri çıkıyor mu? Bakın şu ana kadar Türkiye gibi, Katar gibi, Şili, Venezuela, Ürdün gibi ülkelerin dışında son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Çin’in de olumlu açıklamalarını gördüm. İsrail’e gereken net tepkiyi gösteren devlet olmadı.”

‘ÇOK DUA EDECEĞİZ’
CHP ve MHP’nin sustuğunu ancak kendilerinin susmayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Ne yapıyorlar? Gazze’ye başsağlığı dileyip, sonra hükümeti eleştiriyorlar. İsrail’e ciddi hiçbir söz söyleyemiyorlar. Tarihleri boyunca dik durmadılar, bugün de eğilip bükülüyorlar. Dün Pensilvanya’daki zat, sözüm ona itikaftan çıkmış, Gazze için taziye yayımlamış. Sevsinler seni. İsrail’e bir tek söz var mı? Yok. İsrail’i eleştiren bir tek cümle var mı? Yok. Dün Ordu’da da söyledim: ipini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez. Çok dua edeceğiz. Filistinli kardeşlerimiz için, Suriyeli mazlumlar için, Irak’taki kardeşlerimiz için, Libyada’ki kardeşlerimiz için, Myanmar’daki kardeşlerimiz için, Patani’deki kardeşlerimiz için çok dua edeceğiz. Bu mübarek ramazan günlerinde Rabbimin onlara ferah vermesi, huzur vermesi için dualarımızdan kardeşlerimizi inşallah eksik etmeyeceğiz.” Erdoğan, daha sonra Hatay’a ulaştırma, sağlık, eğitim gibi alanlarda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Hatay’a tarihinin en büyük hizmetini götürdüklerini, 12 yılda 11 milyarlık yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, Amanos Dağları’na tünel açarak Hatay merkezini Akdeniz ile birleştireceklerini kaydetti.

‘YATIRIM YAĞACAK’
Yapımı süren diğer projelere ilişkin de bilgi veren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Hiçbir endişeniz olmasın Hatay’ı önümüzdeki dönemde yapılan yatırımlarla çok daha parlak, çok daha güzel çok daha kalkınmış bir şehir haline getireceğiz. Size özellikle söz veriyorum: Allah nasip eder de milletimin teveccühüyle Cumhurbaşkanı seçilirsem Hatay’da devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, hizmet, proje, atıl kalmayacak. Seçilmiş, milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı, bir başbakan, bir kabine ve yasama organı, el ele, omuz omuza vereceğiz ve Türkiye’yi Allah’ın izniyle uçuracağız. Bizim hizmet anlayışımız bu. Bu millete sevdamız asla bitmeyecek. Bu sevda inşallah o makamda da devam edecek. Başlattığımız tüm projeleri tamamlayacağız, dev projeleri tek tek hayata geçireceğiz.” 10 Ağustos’un herhangi bir tarih olmadığını, milletin kendi başkanını seçeceğini ifade eden Erdoğan, “Siz makus tarihi değiştireceksiniz. Onun için biz ne diyoruz? Allah bize yeter, millet bize yeter” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kaldığını, alandakilerden kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, “El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve koşacağız. Gönülleri alacağız, gönülleri fethedeceğiz” dedi. İftar yemeğine; Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, çevre ilçe kaymakamları, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iş dünyasının temsilcileri, belediye başkanları, STK temsilcileri, din adamları ve onbinlerce vatandaş katıldı.
basbakan iftar2

basbakan iftar3

basbakan iftar4

basbakan iftar5

basbakan iftar6

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.