Hatay’da 409 okul müdürü havuza alındı

milli egitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gerçekleştirdiği son değişiklik ile Türkiye genelinde 4 yıl görev süresini tamamlayan 16 bin 721 okul müdürünü havuza aldı. Hatay’da görevden alınan müdür sayısı 409 oldu.
Havuza çekilen müdürlere geçici görevlendirme yapıldı. MEB, yeni getirdiği puanlama sistemi ile müdürleri değerlendirecek. İlçe milli eğitim müdüründen öğrenci meclisi başkanına kadar 10 kişilik değerlendirme komisyonu puan verecek. Değerlendirmeden en az 75 puan alan okul müdürü görevine devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il müdürlüğüne gönderdiği yazı ile ‘4 Yıllık Görev Süresini Tamamlayan Müdürlerin Listesi’ni istedi. İl müdürlükleri çalışmayı tamamlayarak ‘13 Nisan 2014 tarihinden itibariyle okul ve kurum müdürlüğünde 4 yıllık görev süresini tamamlayan müdürlerin’ listesini Bakanlığa gönderdi. Müdürler, okul ve kurum türlerine göre değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme işlemleri http://yonetici.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. 14 Temmuz- 15 Ağustos tarihlerini kapsayacak değerlendirme süreci boyunca değerlendirme ekranları açık olacak ve son güne kadar değerlendirmeler değiştirebilecek. En son kaydedilen değerlendirme üzerinden puan hesaplaması yapılacak.

ÖNCE KENDİ OKULLARINDA DEĞERLENDİRİLECEKLER
Yer değişiklikleri kapsamında önce anket çalışması yapılarak okul müdürleri kendi okullarında değerlendirilecek. Yüz yirmi soruluk bir anket ile değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirmenin yüzde kırkını okuldan gelecek puan oluşturacak. Okulda değerlendirmeyi okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı, en genç ve en yaşlı öğretmen, iki tane öğretmen kurulunca seçilen öğretmen olmak üzere dört öğretmen değerlendirecek. Bir de öğrenci meclis başkanı yer alacak bu komisyonda. Bunların tamamının değerlendirmesi yüzde 40’ı oluşturacak. Yüzde altmışlık dilimde ise milli eğitim müdürü, atamaya bakan şube müdürü ve bölümden sorumlu şube müdüründen oluşan üç kişi tarafından değerlendirilecek. Milli eğitimde bu kurulun değerlendirmesi de yüzde 60’lık dilimi oluşturacak. Bu iki değerlendirmenin sonucunda yetmiş beş puan alan okul müdürü tekrar dört yıllığına kendi okulunda görevlendirilecek. En az 75 puanı alamayan okul müdürleri ya emekli olacak ya da öğretmenliğe geri dönecek. Bu müdürlerin yerine atama yönetmeliği esas alınarak okullar açılmadan yeni okul müdürleri atanacak. Bu süreç 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Görev yeri değişecek olan müdürler, yerlerine görevlendirme yapılıncaya kadar görevlerine devam edecek.

Önceki İçerikVali Lekesiz örnek oluyor!
Sonraki İçerikDÖNMEZ’E CUMHURBAŞKANI HİZMET ŞEREF BELGESİ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.