Vali Lekesiz’den Ali Uysal’a övgü dolu sözler; ‘Heykeli dikilecek insan!’

ali uysal vali4
Hayırsever işadamı Ali Uysal’ın İskenderun’da yaptıracağı 24 derslikli okulun protokol imza töreninde duygulu anlar yaşandı.. Yokluk içinde yaşam mücadelesi verdiği gençlik yıllarında hammalık yapan, öğretmen okuluna gidemeyen Uysal, çalıştı, azmetti, başardı.. Ve kazandığını bugün paylaşarak, ‘örnek’oluyor.. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Uysal’ın yaşadığı zorlukları dinlerken, “Seni seviyorum Ali Uysal. Çok değerli bir insansın” diyerek, hayırsever işadamına sarıldı..

Hayırsever işadamı Ali Uysal tarafından İskenderun’da annesi merhume Hanife Uysal adına yaptırılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı. İşadamı Uysal, “Hep çalıştım ve işimin başında oldum.. Hobim, çalışmaktır benim.. Sağlığım yerinde oldukça çalışmaya devam edeceğim. Bir zamanlar pazarda hammalık yaptım, ama geçmişimi unutmadım. Çocuklarımız daha iyi şartlarda okusun, ilimizin, ülkemizin daha güçlü bir geleceği olsun diye, okul yaptırmaya karar verdim” şeklinde konuştu.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, makamındaki imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitim adına koyulan her bir tuğlanın daha güçlü bir Türkiye’nin aydınlık geleceğine konulmuş bir tuğla olduğunu belirtti. Lekesiz, hayırsever Uysal’ın bu topraklarda kazandığı paranın kendisinin olduğu kadar içinde yaşadığın çoğrafyanın insanlarınında hakkı olduğunu düşünerek rahmetli annesi merhume Hanife Uysal’ın adına okul yaptırdığını kaydetti. Hayırsever Uysal’ın daha önce İskenderun Denizciler Mahallesi’nde örnek bir polis merkezi yaptırdığını da hatırlatan Lekesiz, Uysal’ın çok özel ve ‘heykeli dikilecek’ bir insan olduğunu belirtti.
Hayırsever işadamı Uysal’ın çalıştırdığı inşaat sektörü bünyesinde yaklaşık 250 kişiye de istihadam sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

‘ALİ BEY ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN’
“Ali Bey çok değerli bir insandır. Bunları söylerken içten içe derin bir mahcubiyet duyduğunu biliyorum. Bu onun asaletindendir. Memleketimizin çocukları okusun, ilimizin, ülkemizin daha güçlü bir geleceği olsun, geleceğe yönelik en güçlü varlığımız olan çocuklarımız daha iyi şartlarda okusun diye 2 milyon değerinde bir okul yaptıracaktır. İnşallah bunu en geç 12 ay içerisinde yetiştirecek. Ali Bey’e ilimizde oluşturduğu istihdam, gençlere model olduğu, anne ve babasına derin hürmetinden ve eğitim hayatına koyduğu bu tuğladan dolayı teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki eğitim adına koyduğumuz her bir tuğla daha güçlü bir Türkiye’nin aydınlık geleceğine konulmuş tuğla demektir”

‘HOBİSİ DE ÇALIŞMAK!’
Benim babam, biz okurken çobanlık yaptı. Ben işsizlerin evlerinde, o evlerin odalarında neler konuşuluyor biliyorum. Bir babanın akşam olup eve geldiğinde oğluna nasıl baktığını biliyorum. Ben öğretmen okulunu kazanmama rağmen, ekonomik koşullar el vermediği için okuyamadım. Pazarda hammalık yaptım. Hep çalıştım.. Gece 24.00’ten sonra uyuyabiliyorum. Sabah saat 04.00’te de ayaktayım. Babam bizi okutmak için dişini tırnağına takıp çalıştı. Ben de öyle yaptım. Benim tatilim yok. 10 daireyle başladığım müteahhitliğe şimdi yüzlerce konut sığdırıyorum. Allah bize verdikçe, biz memleketimize kazandırmaya, paylaşmaya çalışıyoruz. Yüzlerce çalışanımızla birlikte, Allah izin verdiği sürece hayır işlerine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Hayırsever işadamı Uysal da konuşmasında, kendisinin imkanlar açısından ancak ortaokula kadar okuyabildiğini, içinde eksik kalan okuma arzusunu ve rahmetli annesinin adının yaşatılması için okul yaptırma kararı verdiğini kaydetti.

‘BABAMLA GURUR DUYUYORUM’
Uysal’ın oğlu Murat Uysal ise konuşmasında, babasıyla gurur duyduğunu belirterek, “Babamla birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Babamla omuz omuza vererek, memlekete güzel katkılar sunmak istiyoruz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Bugün eğitime destek verebiliyorsak ne mutlu bize..” diye konuştu.
İskenderun ilçesinde mevcut Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine hayırsever işadamı Uysal’ın annesinin adını taşıyacak olan Hanife Uysal Ortaokulu’nun protokol imza törenine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Sanlı da katıldı.
ali uysal vali1

ali uysal vali2

ali uysal vali3

ali uysal vali4

ali uysal vali6

ali uysal vali7

ali uysal vali8

ali uysal vali9

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.