Şefik Çirkin; “Türk Konsolosluğunun işgal edilmesi ülkemizi itibarsızlaştırdı”

şefik çirkin (1)
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun parti binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi. Çirkin, Kerkük ve Musul’da bulunan Türkmenlerin büyük bir katliamla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Türkiye’nin içinde bulunduğu son durumları değerlendiren MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Yıllardır Ortadoğu’ya yönelik mezhepsel bir politika yapıldığını kaydederek, “Dışarıda Türk insanının menfaatini koruyamayacaksınız ve gelişen böyle bir hadiseyi yaşanan normal bir hadisedir diye yorumlayacaksınız. Aradan günler geçti halen konsoloslukta ki görevlilerimizin nerede olduğunu bilen yok. Halen kimse net bir bilgi veremiyor. Halen Dış İşleri Bakanlığı filan yerde tutuluyor diyemiyor” dedi.
Türk Konsolosluğunun işgal edilmesinin Türkiye’nin uluslar arası itibarsızlaşmaya yöneldiğinin işareti olduğuna vurgu yapan Şefik Çirkin; “Türkiye dışarıda itibarlı bir ülkeydi. Türkiye dosta güven düşmana korku veren bir ülke iken bugün şoförü kaçırılan, büyük elçiliği işgal edilen ve hesapta verilmeyen bir ülke durumuna geldi” dedi.
Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığının Türkiye’yi bugün dışarıda yarın ise içeride çatışmaya
sürükleyeceğini belirten Çirkin; “Türkiye bunu kaldıramaz. Bu böyle gitmez. İçeri de ve dışarı da mezhepçi politika Türkiye’yi bugün dışarıda yarın içeride çatışmaya götürecektir. Özellikle dikkat edilmesi gereken budur. Yani 3 oy alabilmek adına içerde mezhebe dayanan bir siyaset dışarıda da mezhep üçgeninden Şii ve Sünni kargaşasın içerisine koca Türkiye Cumhuriyeti devletini sokarsanız işte başınıza gelen budur. Bir gün bir örgütü karşınız da bulursunuz” açıklamasına yer verdi. IŞİD Örgütü için tavuk gibi insan kestiğini sözlerine ekleyen Çirkin; “Tavuk gibi insan kesen, insanların kafasını kopartan, insanların kalbini çıkartan ve bu yaptıklarından sonra kendisine insan diyen bunu da Müslümanlık adına yaptığını söyleyen örgüt ile bin yıllık geleneği olan bir devletin ne işi olabilir. Bunlarla birlikte milletimiz adına kaşık atılmıştır” dedi.
MHP İskenderun İlçe Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP’nin İskenderun Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Musa Salık ile çok sayıda partili katıldı.

Önceki İçerikŞehrin ortasında kaza; 2 yaralı
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehit babalarını unutmadı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.