‘TEMEL NASIL ATILIRSA İNŞAAT ÖYLE YÜKSELİR’

baskanlar2
Türkiye’deki tüm AK Partili Belediye Başkanları, 11-12 Haziran tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Ankara’da düzenlenen “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na” katıldı.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen, 48 il, 563 ilçe ile 213’ü belde olmak üzere 824 belediye başkanın katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, sözlerine AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’na teşekkür ederek başladı.
Ankara Rixos Otel’de düzenlenen toplantı da Belediye Başkanlarına seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, “Sizler sadece belediye başkanları değilsiniz, sizler sadece şehirleri, ilçeleri, beldeleri idare eden, çöp toplayan, altyapıyı inşa eden yöneticiler değilsiniz, sizler AK Parti’nin belediye başkanları olarak AK Parti’nin taşıdığı o tarihi vizyonu, AK Parti’nin omuzladığı o büyük emaneti taşıyan, bu emaneti taşıma şuurunu Türkiye’nin kılcallarına kadar ulaştıran dava insanlarınız” dedi.
Belediye başkanlarının seçildiği yerleşim yerlerinde 5 yıl boyunca önemli projeleri hayata geçireceklerini, yerleşim birimlerinde bir fark oluşturacaklarına inandığını dile getiren Erdoğan, “Sizler diğer siyasi partilerle mukayese edilemeyecek bir farkı belediye başkanlığınız süresi içerisinde ortaya koyacaksınız. Fakat burada her şeyden önemlisi hizmet verdiğiniz her yerde en başta gönülleri fethedeceksiniz, bununla mükellefsiniz” şeklinde konuştu.
Paralel yapının yandaşlarına fırsat verilmemesi noktasında Belediye Başkanları’na uyarılarda bulunan Başbakan Erdoğan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday formülünden bahseden muhalefete de eleştirilerde bulundu. “Temel nasıl atılırsa inşaat öyle yükselir” diyen Başbakan Erdoğan; “Hani bugünlerde bir moda var ya; şimdi çatı cumhurbaşkanı arıyorlarmış. Ya temeli olmayanın çatısı olur mu? Bunların yaptığı iş bu. Temel yok, çatıdan temele inilmez, temelden çatıya çıkılır. Bunların anlayışı hep böyle olduğu için tutmuyor” dedi.
İstişare ve Değerlendirme toplantısının ikinci gününde Belediye Başkanlarına seslenen İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, yeni kurulan Büyükşehirlerde, ilçelerle Büyükşehir Belediyeleri arasındaki yetki kargaşası, hizmet paylaşımı ve sorunların giderilmesine yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını ifade etti.
İstişare ve Değerlendirme Toplantı’na katılmak üzere geçtiğimiz hafta Ankara’da bulunan AK Parti Hatay Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, Adalet eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin liderliğinde, birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde biraraya geldi.
Yemeğin ardından gerçekleşen toplantıda, Hatay’a hizmet noktasında birçok konuda istişare ve değerlendirmeler yapıldı, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verilerek, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adeta gövde gösterisinde bulunuldu.

HİZMET SEKRETERYASI KURULACAK
Toplantı da alınan kararla, Hatay’da bulunan AK Partili 11 ilçe Belediyesi’ne, hukuki, altyapı, üst yapı, kanun ve mevzuatlar hakkında olası karşılaşılabilecek her türlü sorunlara karşı çözüm üretmek ve hizmet sunulmak üzere sekreterya kurulmasına karar verildi. Yerel Yönetim Hizmet Sekreteryası’nda her biri kendi dalında uzmanlardan oluşan danışmanlar görev yapacak.
baskanlar1

baskanlar2

baskanlar3

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.