İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit; ‘Her işi yaparım dönemi bitti’

kaymakam teknik4
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, teknik atölyelerde yapılan çalışmalar ile yürütülen projeleri yerinde inceledi. Ziyaret esnasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, İş Kurumu Şube Müdürü Mehmet Yüksel ile Okul Müdürü Yusuf Oğuz hazır bulundu.
Sanayi sektörüne vasıflı eleman yetiştirilmesi bakımından Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin önemine değinen Kaymakam Özyiğit; Ülkemizde esas sorunun işsizlik değil mesleksizlik olduğunun altını çizerek, “Her işi yaparım değil şu işte iyiyim” diyerek, gençlerimizin belirli bir alanda kendilerini geliştirmesi ve teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerektiğini dile getirdi.
Kaymakam Özyiğit; nitelikli işgücünün verimli bir ekonomi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulayarak, nitelikli işgücüne sahip olmanın yolunun planlanmış mesleki eğitimle mümkün olacağı düşüncesiyle öğrencilerimizin bilgi beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, nitelikli birer teknik eleman olarak yetiştirilmeleri açısından mesleki eğitimin her daim gündemde tutulması ve önemsenmesi gerektiğini belirtti.
Atölyeleri gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Özyiğit; Öğrencilerin eğitim gördüğü teknik cihazları ve eğitimde kullanılan malzemeleri tek tek inceledi. Kaymakam Özyiğit, yapılan teknik çalışmalar hakkında Okul Müdürü Yusuf Oğuz ve Atölye Şeflerinden de bilgi aldı.
Öğrenciler ile de bir araya gelerek sohbet eden Kaymakam Özyiğit, İş Kurumu Şube Müdürlüğünce hazırlanan, anne ve babaların çocuklarını nasıl desteklemesi gerektiği ve öğrencilerin meslek seçiminde ne gibi hususlara dikkat etmesi gerektiği ile ilgili yararlı bilgileri ihtiva eden Meslek Seçimine Destek dergisini öğrencilere dağıtarak, eğitim ve iş hayatlarında başarılar diledi.
kaymakam teknik1

kaymakam teknik2

kaymakam teknik3

Önceki İçerikModern Evler’e asfalt ne zaman gelecek?
Sonraki İçerikMusa Salık; “Hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.