Emekli Astsubay Kömoğlu komutanlardan davacı oldu

bayrak şikayet (1)
Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili İskenderunlu Emekli Jandarma Astsubayı Dinçer Kömoğlu, yaşanan olayın gururuna dokunduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den ve Diyarbakır
2’nci Hava Kuvvet Komutanı’ndan davacı oldu. İskenderun Adliyesi önüne gelen emekli jandarma Astsubayı Dinçer Kömoğlu Diyarbakır 2, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda dalgalanan Türk Bayrağını direğe tırmanarak indirip daha sonra askeri alandan çıkan kişi ile yaşanan olaydan dolayı çok rahatsızlık duyduğunu söyledi. Kömoğlu, 1990 yılı mezunu emekli jandarma astsubayı olduğunu belirterek,”Hizmet süremin 11 yılı doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde geçmiştir. Sayısız çatışmalara girdim. Birçok silah arkadaşımı şehit verdim. Birçok silah arkadaşım gazi oldu. Ben bu gün hayatta isem sadece kader diyorum. Şanlı bayrağımızın dalgalanması için silah arkadaşlarımla yıllarca canımızı ortaya koyduk.”diyerek şunları söyledi:
“Kurtuluş savaşında dedelerimiz şehit olurken dahi şanlı bayrağımızı yere düşürmeyip silah arkadaşlarına teslim etmeden şahadet şerbetinden içmemişlerdir. Bu gün sözde huzur ortamında PKK’lı teröristler tarafından Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı araç kontrol bölgesinde bulunduğu iddia edilen Türk bayrağı indirilebiliyorsa, olası bir savaş halinde Türk silahlı kuvvetleri ülkenin savunma teminatını nasıl verebilecektir? Verilse dahi bu teminat ne kadar inandırıcı olacaktır? Türk silahlı kuvvetlerinin Diyarbakır’daki dehşet verici bu acizliğinden ve şanlı bayrağımızın itibarsızlaştırma girişimine engel olamadıklarından dolayı Türk silahlı Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Başkanı orgeneral Necdet Özel’den ve Diyarbakır 2’nci hava kuvvet komutanından davacı oldum” diye konuştu.

Önceki İçerikMusa Salık; “Hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir”
Sonraki İçerikCezaevi firarisini İskenderun Polisi yakaladı!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.