Badminton’da derece yaptılar

badminton (3)
Veteranlar Türkiye Badminton şampiyonasına Hatay’ı temsilen katılan sporcularımız bu spora yeni başlamaları ve sınırlı çalışma ortamına rağmen derce ile döndüler. Şampiyonada 2 ikincilik, 4 üçüncülük ve 1 beşincilik elde ederek Türkiye şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Takım Kaptanı ve Antrenörü Bengi Nil Keskiner ve Tufan Eker, hedeflerinin milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu belirttiler.
29 Mayıs-01 Haziran tarihleri arasında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılan Türkiye Badminton Şampiyonasında ilimizi temsilen İskenderun, Antakya, Dörtyol ve Payas ilçesinden toplam 9 sporcu katıldı. 5 dalda yapılan yarışmalarda tek bayanlarda ve karışık çiftlerde Bengi Nil Keskiner ikinci oldu. Tek erkeklerde Durmuş Ali Baysal üçüncü, karışık çiftlerde Nesrin Öz-Durmuş Ali Baysal üçüncü, karışık çiftlerde Muzaffer Akyiğit üçüncü, çift erkeklerde Mustafa Turan üçüncü, çift erkeklerde Mehmet Ciğerli beşincilik elde etti.
Konu ile ilgili bilgi veren Takım Kaptanı ve Antrenörü Bengi Nil Keskiner ve Tufan Eker, “Badminton sakatlanma riskinin az olduğu ve eğlenceli olması nedeni ile de yapılan bu veteranlar yarışmasında ortay koymuştur. Federasyon Başkanımız Murat Özmekik’de yarışmalara katılmış ve Türkiye ikincisi olmuştur. Şampiyonaya Bursa Vali yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Adanalı Hacı Teyze Sultan Dereli, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim görevlisi hocalarımız gibi simalar da yarışmaya renk katmıştır.
Badmintona gönül vermiş bizler bölgemizde 7’den 70’e her yaştan insanlara bu sporu sevdirmek, yaygınlaştırmak ve idealimiz olan uluslar arası platformlarda ülkemiz adına milli sporcular yetiştirmektir. Badminton gönüllüleri olarak basın aracılığı ile tüm İskenderunlulara seslenerek; en az masraflı olan bu sporu ailelerin çocukları ile beraber yapmaya davet ediyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.