Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri sergilendi

vali sergi2
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıllık el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergi, Kadın Aile Danışma ve Üretim Merkezi’nde (KADHİM) açıldı.
Etkinlikte, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz de kadınlarımızı yalnız bırakmadılar. Açılışa ayrıca; Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Sanlı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, diğer protokol üyeleri ve eşleri katıldı.
Vali Lekesiz etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Günümüzde eğitim hem bireyler hem de toplumlar için adeta bir mecburiyet haline geldi. Eğitimde geri kalanların, ayak uyduramayanların yaşadığımız dünyanın dışına itildiğini artık çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla hem örgün eğitimde hem de yaygın eğitimde Türkiye’nin yarıştan kopmaması için, hızımızdan hiçbir şey kaybetmeden yolumuza devam etmemiz lazım” dedi.
Yaygın eğitim kurslarında kursiyerlere sadece dikiş ve nakış öğretilmediğini, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yanı sıra bireysel ve toplumsal hayatımıza dair pek çok değer kazandırıldığını ve bu kursları bitirenlerin çok daha nitelikli hale gediğini ifade eden Vali Lekesiz,“Hatay’ın, Akdeniz’in en karakteristik özelliklerini taşıyan il olmasından, yüzyıllar içerisinde onlarca eski uygarlığa ev sahipliği yapmasından kaynaklanan örfe, adetlere, geleneklere, el sanatlarına yansımış ürettiği zenginlikler var. Bu zenginlikler Hatay’ı diğer illerden farklı kılan özelliklerdir. O halde tüm kurslara önem vermekle beraber, Hatay’ı diğer illerden farklı kılan kurslara ayrı bir önem vermek gerek. İşte bu kapsamda 2009 yılından bugüne kadar, metal işleri, cam işlemeciliği, kilim dokumacılığı, semer yapımcılığı, ilimize has mozaik, gümüşçülük, ipek koza gibi unutulmaya yüz tutmuş el sanatları alanında yaklaşık bin 878 kurs açıldı ve bu kurslara katılan 28 bin 403 vatandaşımız sertifika aldı” dedi.
Açılan kurslarla, kursiyerlerimizin hem aile bütçelerine katkı sağladıklarını hem de geçmişten geleceğe köprü olan el sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlandığını ifade eden Lekesiz, söz konusu kursların açılmasına katkı veren herkese teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.