Güvenlik İş Sendikası Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Faruk Keleş, ‘2009’da neden kimse konuşmadı?’

güvenlik
Güvenlik İş Sendikası Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Faruk Keleş, İskenderun Belediyesi’nde çalışan 74 güvenlik görevlisinin işten çıkarılmasıyla ilgili konuştu.
Keleş, “2009 yılında yerel seçimlerin akabinde 83 güvenlik görevlisi bir anda işten çıkarıldı. Akabinde bu sayı 120 kişi oldu. Bugün işten çıkarılan güvenlik görevlileri için feryat edenler, 2009’da neredeydi?” diye sordu.

‘EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ’
Güvenlik İş Sendikası Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Faruk Keleş, “O vakit sendikamız henüz kurulmamıştı. Olayı yakın takip eden birisi olarak, bu gelişmeler bizleri rahatsız ettiği gibi, siyasi kurumlardan harhangi bir reaksiyonun gösterilmemesi manidar değil mi? Peki bu süreç nasıl bu duruma geldi? Güvenlik İş Sendikası başkanı olarak, bizim kulağımıza gelen bir takım olumsuz hadiseler vardı. Bununla ilgili Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’in olumlu tasarrufları olabilir. Fakat, bunun yanında yanlış bilgilendirmelerle işini layıkıyla yapan güvenlik görevlilerinin de arada çıkarıldığını düşünüyoruz. Sayın Başkanın bu kararı etraflıca değerlendirip, durumu tekrar gözden geçireceğine ve bu konuda gereğini yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.

‘SENDİKA ANAYASAL BİR HAKTIR’
Keleş konuşmasının devamında, “İşten çıkarılmaları çok doğru bulmuyorum. Belli iddialar varsa, gereğinin yapılmasını doğru olacağına inanıyorum. Fakat, bütün güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın tek başlarına değil, işi bilen sendika çatısı altında birleşerek, sendikanın bir avukatı aracılığıyla girişimlerde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Yapılması gerekenlerin kanuni çerçevede değerlendirilmesi gerekmektedir. İşçilerin kazandığı ekmeğin siyaseti olmaz. Hiç kimse de bu talihsiz hadise üzerinden, siyasete yönelmesin. İşçiler de kimseye siyasi prim kazandırmasın. Anayasa’da ve Türk Ceza ve Sendikalar Kanunu’nda işçilerin sendikalaşma özgürlüğü açık olarak belirtilmiştir. Özellikle TCK’nın 117 ve 118. Maddeleri sendikal birleşmeyi engelleyenlerin 1 ile 3 yıl arası hapis cezasına çarptırılacağı kanunla kesin hükme bağlanmıştır. Buna istinaden sadece belediyelerde çalışan güvenlik görevlileri değil, hangi iş yeri olursa olsun, çalışan güvenlik görevlilerini sendikamıza davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.