İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit; ‘Öncelik liman güvenliği’

liman kaymakam1
İskenderun Liman Güvenliği Komisyonu, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Assan Liman İşletmeleri A.Ş. Assan Port İskenderun ev sahipliğinde bir araya geldi.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Özden Dürüst, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Gümrük Müdürü Servet Balgıç, Liman Başkanı Ali Basut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Hatlar, Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlu Tabibi Dr.Yusuf Coşkun, Assan Port Genel Müdürü Vedat Ohri, LimakPort Genel Müdürü Cem Aysel, İsdemir Liman Müdür Vekili Tansel Malkoç, O.Ekinci Liman İşletmesi Müdürü Mustafa Akarca ile Operasyon Şefi Vahtettin Erişen, MMK Metalurji Liman İşletmesi Direktörü Güral Çetin, SASA Terminali Tesis Yöneticisi Murat Karakaya, OMV Petrol Ofisi İşletme Müdürü Murat Şerbetçi, Dekaş-Medmarine Ortaklığı Bölge Müdürü A.Kadir Doğan, Assan Liman İşletmesi Teknik ve Güvenlik Müdürü Tarık Efe Kendir katıldı.
Toplantının gerek Hatay’a gerekse İskenderun’a yararlı olması temennisiyle konuşan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, yapılan toplantılar ve bu toplantılarda alınan kararlar ile liman güvenliği konusunda önemli adımlar atılacağını ve bu manada kurumlar arası işbirliğinin artırılarak sürdürülmesi ve koordinasyonun sağlıklı ve en kısa sürede sağlanabilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Limanda ki idari ve teknik uygulamalar ile liman güvenliğine ilişkin konularda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Kaymakam H.Hasan Özyiğit; liman güvenliği için alınan tedbirler hakkında komisyon üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıda; daha önceki toplantılarda alınan kararlar ile liman işletmelerinin istatistik verileri değerlendirilerek, daha sonra gündemde bulunan maddeler ele alındı.
Liman Giriş Kartı Yönergesi kapsamında uygulanan kartlı geçiş sistemi ile Uluslararası Gemi ve Liman Uygulama Yönetmeliği (ISPS) kapsamında hazırlanan Liman Tesisi Güvenlik Değerlendirmesi ve Liman Tesisi Güvenlik Planında yer alan uygulama ve prosedürlere uygulamadaki etkileri değerlendirildi.
Kaymakam H.Hasan Özyiğit, toplantı gündeminde yer alan konuların değerlendirilmesi ve karara bağlanmasının ardından komisyon üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
liman kaymakam3

Önceki İçerikErol Akın şoförleri uyardı; ‘Kaçak akaryakıt kullanmayın’
Sonraki İçerikMHP Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak; ‘Bunun izahı yoktur!’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.