İskenderun’da bin 800 litre kaçak mazot ele geçirildi

polis kacak2
İskenderun Polisi, aralıksız yaptığı yol uygulamalarında kaçak mazot yakalamaya devam ediyor. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne; çok sayıda kaçak mazot taşıyan araçların İskenderun geçiş güzergâhını kullandığı yönünde gelen ihbarlar neticesinde kaçak mazot taşıyan ve kullanan araçlar takip altına alındı.
Denizciler Otoban Turnikelerinde yapılan uygulamalarda bir aracın bagajında otuz adet ve altmışar litrelik renkli plastik bidonlar içinde toplam bin 800 litre kaçak mazot ele geçirildi. EPDK görevlilerince yapılan marker ölçümünde geçersiz olduğu tespit edilen mazota ve mazot taşımada kullanılan araca el konuldu.
Ayrıca mazot taşıyan iki şüpheli adli işlem yapılmak üzere yakalanıp ifadeleri alındı.
Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan uygulamalar esnasında kaçak mazot taşımak için aracına standart dışı depo veya ek depo taktıran yüzlerce sürücüye Karayolları Trafik Kanunu 32. Maddeye göre para cezası kesildi. Ayrıca yasadışı ek depo yaptıran ve Karayolları Trafik Yönetmeliği 14. Maddesine göre 7 gün içinde yasal değişiklik yapılmayan araçlar trafikten men ediliyor. Araçların depolarında da kaçak mazot araması yapan İskenderun Polisi, son günlerde ilimizde yaşanan kaçak mazot sorununun kesin bitmesi için operasyonlarını aralıksız devam ettireceğini belitti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.