Mikro kredi ile patron oldular!

mikro kredi
İskenderun Kaymakamlığı ve Mikro Finans İskenderun Şubesi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bayanlara İş Kurma” projesi kapsamında kendi işlerini kurmak amacıyla girişimde bulunan kadınların hazırladığı Mikro Kredi Çarşısı’nın açılışı Kaymakam H.Hasan Özyiğit’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Sakarya Mahallesi Cumartesi Semt Pazarı Alanında girişimci bayanların kendi el emekleriyle hazırladığı ve hazır olarak da temin edilen çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu çarşıda birbirinden güzel ürünler satışa sunuldu.
Açılış törenine; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Mikro Finans İskenderun Şubesi Müdürü Hatice Şirin, Hayırsever İş Adamı Bedrettin Öz, Zabıta Müdür Vekili Mehmet Uçucu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ürünlerin satışa sunulduğu tezgâhları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden İskenderun Kaymakamı Özyiğit; “Çalışmak Anayasal bir haktır. Çalışma eyleminin oluşması için de uygun bir ortam ve imkân sağlanmalıdır. İşte Mikro Finans Projesi ile bu imkân sağlanmıştır. Saygıdeğer Hanımefendiler ise bu imkândan yararlanarak kendi işlerini kurmuş ve evlerine gelir sağlayan bir hanım olmanın da ötesine geçerek, ev ekonomilerinin patronu olmuşlardır” açıklamasında bulundu.
Tüm dar gelirli vatandaşlarımızın finansal yardım hizmetlerine ulaşarak ekonomik koşullarını geliştirebilecekleri imkânların olduğu ve fakirliğin olmadığı bir Türkiye oluşturmak amacı doğrultusunda organize edilen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın İlçemizde aktif bir şekilde yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Kaymakam Özyiğit, “İş kurma projesi ile dar gelirli kadınlara teminat ve kefalet gerektirmeden küçük bir sermaye sağlanarak kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân verildiğini dile getirdi.
Kaymakam Özyiğit; Proje kapsamında girişimde bulunan hanımefendileri tebrik ederek, projeye katkıda bulunan hayırseverlerimize de teşekkür etti.
mikro kredi

mikro kredi2

mikro kredi3

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.