Minikler MOBESE’den İskenderun’u gözetledi!

mobese2
İskenderun Şehit Haydar Karakolu’nda konuşlanan MOBESE, hafta için hergün öğrencilerin akınına uğruyor. “İyi ki MOBESE var” diyen minikler MOBESE’den İskenderun’u gözetledi.
MOBESE Merkezi’ne ziyaretler sürüyor. Öğrenciler, MOBESE binasını gezerken, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, öğrencilere sisteminin nasıl işlediği ve neredelerde kullanıldığını anlattı.
Polis memurların nezaretinde öğrencilere çeşitli noktalardaki kameralar hareket ettirilerek gösterildi. Emniyet Müdürü Cengiz Başar, öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendirerek, MOBESE kameralarının sadece suçluları yakalamakta kullanıldığını söyledi, vatandaşın can ve mal güvenliğini temine yönelik olduğunu söyledi.
Emniyet Müdürü Cengiz Başar, çocuklarda 155 bilincinin oluşmasını sağlamak için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu ifade ederek, “Polisin kullandığı teknolojileri öğrencilere tanıtarak yeni bir kavram olan MOBESE’yi öğrenmelerini, ufuklarının genişlemesini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca ihbar kültürünün oluşmasını sağlayarak, acil çağrı mantığının topluma yerleşmesi bizim için çok mühim. Bunun için öğrencilere gerekenler anlatılmaya çalışılacak. Bu gibi faaliyetler ne kadar artarsa bizim gücümüz o kadar artıyor” dedi.
mobese

mobese2

mobese3

Önceki İçerikİskenderun Polisi’nden kaçak mazot ve sigaraya ağır darbe
Sonraki İçerikEmniyet Müdürü Cengiz Başar uyardı; “Sokakta dilenen kişilere para vermeyin!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.