Mesleki eğitimin önündeki tüm engeller kalktı

levent yilmaz
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde 2010 yılında uygulamaya başlanan UMEM Beceri’ 10 projesi çalışmaları kapsamında, işgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerdeki Kurs Yönetimlerimizden alınan görüşler doğrultusunda mevcut protokol yenilendi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 8 Mayıs 2014 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın teşrifleriyle gerçekleştirilen ”Protokol ve Ödül Töreni” ile kamuoyuna açıklandığını duyurdu.
Başkan Yılmaz yazılı açıklamasında, yeni protokolle kurs açılacak okulların kapsamının genişlediğini açıkladı. Yılmaz açıklamasında, “Türkiye genelindeki bütün meslek liselerinde, mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Buna ek olarak, artık tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler ve UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edilebilecektir. Alınan yeni protokol ile mesleki eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılmış oldu. İmzalanan yeni protokol ve protokoldeki usul ve esasları detaylı olarak açıklayan genelge yer almaktadır. Yenilenen usul ve esaslarla birlikte UMEM Beceri’10 projesinin, oda/borsanıza üye olan tüm firmalara duyurulması ve eleman temininde güçlük yaşayan firmalarımıza bu projenin anlatılması meselesini ne kadar sahiplenirseniz, bu proje o kadar başarıya ulaşacaktır. Böylelikle daha çok kişi meslek sahibi olacak ve istihdam edilecektir. Hem firmalarımızı ihtiyaç duyduğu nitelikli elemana kavuşacağız, hem de işsiz bir kardeşimizin evine ekmek götürmesine vesile olacağız. Bu kapsamda protokolün yenilenmesiyle bu projeye işveren ve işsiz başvuruların önemli ölçüde arttıracağı düşünülmektedir” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.