Hayata tutunacaklar!

proje1
İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Ulasal Ajans tarafından kabul edilen ‘Parmaklıklar Ardından Özgürlüğe’ projesi, 2013 yılında Leonardo Da Vinci kapmasında kabul edildi.
Bu proje, toplum içerisinde tutunmaya çalışan ve dezavantajlı konumda olan Denetimli Serbestlik çocuk ve genç hükümlülerini kapsıyor. Kalifiye eleman haline getirilmek istenen eski hükümlülerin istihdamını ve mesleki eğitimini gerçekleştirebilmek amacıyla; İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sahipliğinde ve yerel ortaklar olan İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi, TOBB İskenderun Genç Girişimciler Kurulu, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İskenderun Madeni İşler Odası, Hayat Boyu Öğrenme ve İstihdam Derneği olarak yutdışı ortağımız olan BiKuF Bildungs und Kulturforum Europa ile istihdam konusunda ilgili kurumlar 2014 yılı Nisan ayında ziyaret edildi.
Almanya’nın Nordrhein Wesfalen eyaletinde yapılan incelemelere kurumlar adına; Tetkik Hakimi Faruk Sağlam, Cumhuriyet Savcısı Zeynel Abidin Ulu, Denetimli Serbestlik Müdürü Ferudun Kaymak, Psikolog Yasemin Karakalpaklı, Sosyal Hizmet Uzmanı Seda Alkaç, Müdür Bestami Çelebi, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Oda Başkanı Ahmet Çardaklı, İl Başkanı Cafer Ertuğrul Gök katıldı.
Eyalette; Berufsförderungswerk Garf Bismarck (meslek Atölyeleri), Justizvollzugsanstalt Geldern (Ceza İnfaz Kurumu), Ambulanter Sozilaer Dienst der Justiz Nordrhein-Westfalen beim Landgericht Bochum (Denetimli Serbestlik Müdürlüğü), Die Kaue (Barınma İmkanı Olmayan Denetimli Serbestlik Hükümlüleri Konukevi) kurumları ziyaret edildi.
Katılımcılarla beraber Almanya’ya yapılan hareketlilik ile meslek atölyeleri, istihdam çalışmaları incelenmiş, mevcut ihtiyaç duyulan iş alanlarını belirlenmiş, eski hükümlülerin mesleki eğitimleri hakkında bilgi sahibi olundu. Ülkemizde Avrupa ülkelerinde olduğu gibi eski hükümlülerin eski hükümlü sıfatından kurtulup, istihdam ettirilmesiyle verimlilikleri ve topluma kabul edilme oranları daha yüksek olacağı düşünülüyor. Bu durumda hükümlüler; toplum içerisinde kendi başlarına olmadıklarını düşündüklerinden, suçtan uzak kalacakları ve kendilerine olan güvenlerinin artacağı düşünülmektedir. İskenderun ilçesinde Almanya’da yapılan istihdam hizmetlerinin tanıtılması ve uyarlanması için gereken çalışmaların yapıldığı bildirildi.
proje

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.