Mezuniyet töreninde buruk sevinç

mezuniyet
Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.
Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bina, spor tesisi ve yemekhane açılışının da yapıldığı törene Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, İş adamları, Akademisyenler, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Reyhanlı’da geçtiğimiz yıl yaşanan elim olayların ardından Soma’daki maden faciasının üzüntüsünü de yaşayan öğrenciler, töreni buruk kutladı.
mezuniyet1
521 ÖĞRENCİNİN HEYECANI
Törende konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, ilk mezunlarını 1996 yılında veren Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 18.döneminde 521 öğrencinin mezuniyet heyecanını yaşadıklarını belirtti.
Rektör Güder, öğrencilere çağrı yaparak sürdürdüğü konuşmasında şunları aktardı: “Yarın, belki bazılarınızın beklediği gibi, bir günde değil ama mantıklı bir vadede, hepiniz dünyanın neresinde hangi işi yaparsanız yapın çok başarılı olacaksınız. Başarıya giden yolda diplomanızın yararını göreceksiniz ama başarıya ulaşmanızda gerçek yararını göreceğiniz, diplomanızdan çok, üniversitede aldığınız eğitim, formasyon, edindiğiniz değerler ve yetiler olacaktır. Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır.”

SOMA’YA PSİKOSOSYAL DESTEK
Konuşmasının sonunda Soma’daki maden faciasını hatırlatan Rektör Güder, geçtiğimiz yıl Reyhanlı’da yaşanan elim olayların ardından Soma’daki facianın acıları katmerlediğini ifade ederek, Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Reyhanlı’da yürüttükleri psikososyal çalışmaların aynısını hatta daha fazlasını Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları için de yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Rektör Güder, Üniversite olarak üzerlerine düşen görev ne ise maddi manevi her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.
mezuniyet2

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.