İKEM’in 2. Geleneksel Seramik ve Resim Sergisi, İskenderunlular’la buluştu.

ikem sergi3
İkem Koleji’nin, 21-24 Mayıs’ta Primemall Sergi Salonu’nda gerçekleştirdiği serginin açılışı görkemli oldu. İkem Koleji idarecileri, görsel sanatlar öğretmeni ve davetliler topluluğu eşliğinde, 2. geleneksel Seramik ve Resim Sergisi İskenderunlular’la buluştu.
Sergi, İkem Koleji öğrencilerinin piyano ve keman eşliğinde mini bir konser vermesiyle başladı. Davetliler, İKEM’li öğrencilerin verdiği minik konseri beğeniyle izledi, sergilenen seramik ve tabloları gezme fırsatı buldular.
Daha sonra İKEM Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Salkın ve öğrencileri, Kolejin sanat atölyesinde yıl boyunca yaptıkları 300 tuval, doğa-uzay ve bilim seramik çalışmaları, soyut pano, seramik ve buz heykellerinden oluşan çalışmaları kapsayan sergiyi tanıttılar.
Sergi ile ilgili açıklamada bulunan İKEM Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Salkın, “2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde öğrencilerimizin farkındalık yaratmaları adına sanatsal çalışmalara el attık. Sergimizdeki eserlerde sanatçıların yaşamlarından ve eserlerinden izlenimler bulunmaktadır” dedi.
Salkın konuşmasının devamında, “Öğrencilerimiz birer heykeltraş, ressam disipliniyle çalışmalarını gerçekleştirdiler. Bu süre zarfında uygun çalışma alanları planladık, okulun sanat atölyesinde çalışmaları tamamladık. Atölyemizde 5 yaştan itibaren Lise 10. sınıfa kadar sanat eğitimini ferdi çalışarak sunmaktayız. Bu imkânları bize sunan İKEM Koleji kurucularına ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Salkın, en büyük hedeflerinin sanatı içselleştiren gençler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Primemall Alışveriş Merkezi Sergi Salonu’na 4 gün sürecek sergimize tüm İskenderunluları bekleriz” davetinde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.