‘Kalbimiz seninle SOMA’

okul somaa
Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında hayatını kaybeden 301 şehidimizi kalplerinde yaşatmak, geride kalanların acısını paylaşmak amacıyla, her şehidimizi temsilen okullarının bahçesinde “SOMA” yazısı oluşturdular.
Soma’da maden ocağında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için biraya gelen okul öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 301 kişilik ekip okulun bahçesine bedenleriyle SOMA yazdı ve iki adet Türk Bayrağı açarak 30 dakika saygı nöbeti ve ardından da 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Ayrıca öğrencilerimiz harçlıklarından keserek kendi aralarında belli bir miktar para toplayıp Maden Kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ulaştırılmak üzere okul idaresine teslim ettiler.
Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arslan’da öğretmen ve öğrencilerinin bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek; “Allah bir daha bizleri bu acıları yaşatmasın. Milletimizin başı sağ olsun. Öğrencilerimizin toplumsal olaylara karşı gösterdikleri bu hassasiyet bizleri memnun etmiştir. İlçemize 1000 km uzaklıkta ve normal bir seyirle 15 saatte ulaşılabilecek bir mesafede bulunan Soma’da yaşanan felaketi yüreklerinde hisseden sevgili yavrularımız bizleri de duygulandıran bir tablo sergilediler. Öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşan 301 kişilik bir kadro okulumuz bahçesinde bedenleriyle “SOMA” yazarak şehitlerimizi andı. Sahip olduğum öğretmen ve öğrencilerimle her zaman iftihar ettim. Bu vesileyle Soma’da yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kere daha Allah’dan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Önceki İçerikVali Lekesiz İTSO’da konuştu; “İşsizliği yeneceğiz”
Sonraki İçerikAtalar Satranç Turnuvası sona erdi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.