İTSO Başkanı Levent Yılmaz; ‘Konu savcılıkta, biz işimize bakalım’

itso mecliss
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Melis toplantısı yine gergin geçti. Geçtiğimiz aylarda İskenderun mali polisi tarafından incelenen ve genel sekreterin görevden elinin çektirilmesiyle devam eden gelişmeler gündemdeki yerini korurken, meclis toplantısında üyelerin bilgi istemesi ve hesap sorması ortamı gerdi. Meclis Başkanlığını Servet Ugutmen yaparken, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşu ile başlayan oturum daha sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Yılmaz, artık Ticaret Sanayi Odası Meclisi’nin çalışması gerektiğini, yaşanan gelişmelerin herkesi üzdüğünü, ancak bu olayların tamamının belge ve bilgilerinin savcılıkta, bakanlık kontrolünde denetlendiğini incelendiğini, bu nedenle bu konularla gündeme gelmemeyi istediğini açıkladı.

‘YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’
Yapılan konuşmalar sırasında meclis üyelerinden farklı seslerin yükselmesi üzerine zaman zaman toplantı da gergin anlar yaşanırken, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, “Ben burada her şeyden sorumluyum. Başkasının yaptığının bedelini savcılık ve müfettişler bana soruyor. Bu konuda basının önünde bunları konuşmakta doğru değil. Sizden rica ediyorum; Bu konu savcılıktadır. Biz bunlarla uğraşmayalım” dedi.
Meclis Başkanının önergelere güldüğünü ileri süren meclis üyeleri buna tepki göstererek, “Bu konuda bizimle dalgamı geçiyorsun! Niye gülüyorsun?” demeleri üzerine ortam yine karıştı. Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “Siz yalan söylüyorsunuz! Ona gülüyorum. Sizlerle ilgili çok ciddi iddialar var” diyerek sert çıktı.

TENNİOĞLU: UYARMIŞTIM AMA DİKKATE ALAN OLMADI
Daha sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekilliği yapmış olan Müfit Tennioğlu ise, “Bu güne kadar gelinen durum İTSO açısından son derece utanç vereci bir durumdur. Yıllardır İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası böyle bir duruma gelmemişti. Şu anda sokaktaki insanlar bile burada yaşananları biliyor. Ben buradan başkanımız Levent Yılmaz’a sesleniyorum; Gerçekten kendini çok dürüst ve iyi bir insan, ama hataların bedelini yapanlar ödesin! Kendisini bu konuda uyarıyorum. Zaten durum savcılıkta.. Meclis başkanına daha önce birçok kez durum izahında bulunmama rağmen oralı olmadı. Bizi dikkate almadı. Sonucun ne olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

MECLİSTE SURİYELİ KRİZİ
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen gergin toplantıda ilginç bir olay yaşandı. İş arayan ve Antalya’ya gitmek için para arayan bir Suriyeli, Ticaret ve Sanayi Odası’na elini kolunu sallayarak meclis oturumuna kadar girmesi tüm meclis üyesini tedirgin etti. Suriye vatandaşı salondan dışarı çıkartılırken, meclis oturumuna devam etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.