Kumbaralar Soma’ya!

kumbara
Hatay Milli Eğitim Spor U-11 takımı oyuncuları ülkemizi yasa boğan, Soma maden faciasına duyarsız kalmadı.
Minik futbolcular, Manisa Soma’da meydana gelen maden kazasından dolayı mağdur olan çocuklara destek amacıyla “Kumbaralar Soma’ya” adlı bir kampanya başlattı. Hatay Milli Eğitim Spor U-11 takımı 18 Mayıs Pazar günü Çekmece sahasında oynanan Yeniçağ Gençlik ve Spor maçına “SOMA, ‘ACINIZ ACIMIZDIR’, TÜRK MİLLETİNİN BAŞISAĞOLSUN” pankartı ile çıktı.
Minik futbolcular bununla da yetinmeyip, Soma’da şehit olan madencilerin çocuklarına destek amacıyla “Kumbaralar Soma’ya” sloganı ile yardım kampanyası başlattı. İlk olarak kendi kumbaralarını yardım kutusuna boşaltan minik futbolcuların paylaşmacı, kötü gün dostu dedirtecek yaklaşımları orada bulunan herkese ‘Helal Olsun’ dedirtti.
“Kumbaralar Soma’ya” kampanyası, önümüzdeki hafta cumartesi günü oynanacak son maça kadar devam edecek. Ardından toplanan paralar Soma’ya yardımla ilgili bankaya yatılacak.
Hatay Milli Eğitim Spor Başkanı Fahri Serdar Özal yaptığı konuşmada “Soma’da şehit olan madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Böyle günlerde birlik, beraberliğimizi pekiştirmemiz lazım. Paylaşmak güzeldir. Allah’ın emri üzere hepimiz kardeş isek kötü günde de kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Biz sporcularımızı önce kardeşlik, birlik beraberlik duygularıyla yetiştiriyoruz. Ailelerimizin de desteğiyle güzel şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Genç arkadaşlarımızın bu tavırlarını takdirle karşılıyoruz. Onlara sorduğumuzda ‘kumbaranızın ne kadarını kardeşlerinize gönderelim’ dediğimizde ‘tamamını’ dediler. Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca misali bu örnek davranışı tebrik ediyorum. Ailelerine de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca Hatay Milli Eğitim camiamıza, sponsorlarımız Beyza Piliç’e, Antakya Caploonba Mağazasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Törene; ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, Saha Komiseri Haluk Görün, Doğan Şahin ve hakemler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.