Sahte reçete ile SGK’yı 10 milyon zarara uğratmışlar

ILACTA ''KAREKOD'' UYGULAMASI
Hatay’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde, bozulmuş ilaçları hastaların sağlık raporları bilgilerini ele geçirerek sahte reçetelerle satış yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. 24 kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin SGK’yı 10 milyon lira zarara uğrattıkları belirtildi.
Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından, bozulmuş ve değiştirilmiş kanser ilaçlarını imal edip bu ilaçların satışını ve pazarlamasını yapan çeteye operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin önceden tespit ettikleri kanser hastalarının ele geçirdikleri sağlık raporu ve kimlik numaraları üzerinden bu hastaların haberi olmadan kanser ilaçlarını yazdırarak gerçek kanser hastalarını mağdur ettikleri belirtildi.
Operasyon kapsamında İstanbul’da 33 olmak üzere Diyarbakır, Aydın, , Erzurum, Hatay, Adana ve Antalya’da toplam 42 ev ve iş yerine operasyon düzenlendi. Buralarda çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ve sahte olduğu tespit edilen 586 kutu ilaç, 356 adet afrodizyak etkili ilaçlar, 64 kutu L-Thyroxin Henning sıtma tedavisinde kullanılan ilaç, 125 adet sahte reçete, 26 adet boş reçete, 42 adet kanser hastalarının kimlik numaralarının olduğu liste ve 1 adet dolu reçete ele geçirildi.
Şüphelilerin sahte reçetelerle SGK’yı yaklaşık 10 milyon TL zarara uğrattıkları kaydedildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.