Federasyonlardan Ortak Açıklama

10344820_10152152597182005_1168310087_n

Türkiye Futbol Federasyonu

Soma’da yaşanan ve ülkemizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle elim facianın yaşandığı günden itibaren 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmiştir. 
 
Bu çerçevede 14 ve 15 Mayıs tarihinde oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. 
 
16, 17, 18 Mayıs 2014 tarihlerinde tüm liglerimizdeki futbol müsabakaları planlandığı şekilde oynanacaktır. Bu müsabakalar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak, hakemlerimiz ve futbolcularımız sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. 
 
UEFA U17 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden U17 Milli Takımımızın 15 Mayıs (yarın) tarihinde oynanacak Malta maçına siyah bantla çıkılması ve saygı duruşunda bulunulması için UEFA’ya başvurulmuştur. 
 
Kamuoyunun bilgisine sunar, Soma’da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı dileriz.
 

Türkiye Basketbol Federasyonu


Soma kömür madenlerinde dün meydana gelen facia, başta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren TBF Başkanı Turgay Demirel, “Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, TBF olarak acılarını derinden paylaştığımız ailelerine başsağlığı diliyorum. Faciadan sağ olarak kurtulan ve halen kurtarılmayı bekleyen işçilerin ve kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşlarımızın sevenlerine sağ salim kavuşmalarını yürekten temenni ediyorum,” dedi.

Soma’daki kömür ocağında yaşanan elim kaza sonucu ilan edilen milli yasın ardından, programda yer alan Play-Off karşılaşmalarının da ertelendiğini belirten Demirel, “Beko Basketbol Ligi ve TB2L Play-Off ile TB3L Final Grubu müsabakaları 16 Mayıs Cuma gününden itibaren devam edecek. Güncellenen maç programını ilerleyen saatlerde TBF olarak açıklayacağız,” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu

Manisa’nın Soma ilçesindeki linyit madeninde çıkan yangının ardından 200’ün üzerinde maden işçimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Madende mahsur kalan işçilerimiz için devam etmekte olan çalışmaların kısa sürede sonuca ulaşması ve can kaybı sayısının artmamasını en kalbi duygularımızla dileriz.

 Türkiye Hentbol Federasyonu

Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun diliyoruz.

Ayrıca devam eden çalışmalar sonucu, mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz.