Fabrikalar SOMA için durdu, Türk Metal maden işçilerinin anısına Kuran’ı Kerim okuttu!

noksel metal1
Türk Metal Sendikası 1 Nolu İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, alınan iş durdurma kararını da eyleme geçirdi. Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi de yetkili oldukları Noksel Çelik Boru Sanayi ve Yazıcı Demir Çelik Sanayi’de hayatını kaybeden madencilerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutarak acıyı en derinden yaşadı.
Gözlerde hüzün ve yüreklerde acının en derinden hissedildiği Noksel ve Yazıcı Demir Çelik’te işçilerin hüznü yürekleri dağladı. İşçi-İşveren ve sendika uyumu ve kardeşliğinin en güzel örneklerinin verildiği Noksel’de Fabrika Müdürü Sedat Uysal, Yazıcı Demir Çelik’te de Genel Müdür Osman Gözükara, Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan ve tüm işçi ve idareciler anma töreninde hazır bulundular. Yazıcı Demir Çelik’te düzenlenen anma töreninde konuşan Genel Müdür Osman Gözükara ise, işverenin alması gereken iş güvenliği tedbirleri ile çalışanların uymaları gerekli hususlara dikkat çekerek, başsağlığı dileklerinde bulundu.
noksel yazıcı
Okunan Hatm-ı Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından üzüntüsünü işçilerle paylaşan Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, taşeronlaşmanın en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, sendika olarak aldıkları 1 haftalık yas kararına işverenlerin gösterdiği saygıya da teşekkür etti. Çakır Varan konuşmasında şöyle dedi: “Türk Metal olarak acımız büyüktür. Türk-İş topluluğunun 1 hafta süreyle 1 günü iş durma olmak üzere her gün anma kararı almıştır. Manisa Soma’ya ateş düşmüş yürekleri yakmıştır. Bu bir cinayettir. Dur denmelidir. 1992 Zonguldak Kozlu 270 arkadaşımız, sene 2014 sayısını dahi söylemeye üzüldüğümüz emekçi kardeşlerimizi kaybettik. 1999’da yaşanan deprem felaketinden sonra ülkemizin karşı karşıya geldiği en acı olaylardan biridir. Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak yer alacaktır. Bu facia, ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır. Karlarına kar katmaktan başka amaçları olmayan, bunun için insanların hayatlarıyla oynayanlar, bu ülkede köle düzenini hakim kılmak isteyenler, doymak bilmeyen açlıklarıyla, emekçilerin canlarını hiçe sayanlar hesap vermelidir. Türk-İş, bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezaları alana kadar konunun takipçisi olacak, bu faciaya sessiz kalmayacaktır. Türk Metal yönetim kurulu, ülkemiz tarihinin bu en büyük felaketlerinden biri olan bu iş cinayetinde şehit olan madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilemektedir.”

Önceki İçerikBaşkan Savaş CHP ilçe teşkilatını ziyaret etti
Sonraki İçerikİskenderun Kaymakamlığı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.