Atalar Koleji’nde münazara günleri

atalar
Atalar Koleji’nde münazara günleri başladı. Atalar Eğitim Kurumları Ortaokulu 5-A, 6-A, 7-A, 8-A, 8-B ve 8-C sınıflarından 25 takımın katıldığı münazara günlerinde, takımlar birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyorlar.
Atalar Koleji çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen münazaraların ilk gününde takımlar; “İnsana suç işleten kendisi midir?, Toplum mudur?”, “Ülkeyi kalkındıracak olan para mıdır?, Eğitim midir?”, “Kadınlar çalışmalı mıdır?, Çalışmamalı mıdır?”, “Para biriktirmeli miyiz?, Biriktirmemeli miyiz?”, “Okullarda üniforma mı olmalıdır?, Serbest kıyafet mi?”, “Zengin olmak, mutlu olmak için yeterli midir?, Yeterli değil midir?” konularındaki görüşlerini dile getirdiler ve savundukları konuların kabul görmesi için ellerinden geleni yaptılar.
Büyük çekişmelere, rekabet ve ilginç görüntülere sahne olan münazaraların, öğrenciler üzerinde yaşam boyu unutamayacakları olumlu etkiler bıraktığını anlatan Türkçe Öğretmeni Emrah Kınalı, “Öğrencilerin kulaktan dolma bilgiler yerine, araştıran, sorgulayan, merak eden, rekabetçi, mücadeleci özelliklerle donatılması gerekir. Bizler kulumuzda, okuduğunu anlayan ve anladığını ifade edebilen bireyler yetiştirmeye çabalıyoruz. Sadece test çözen öğrenciler yerine düşünebilen, düşündüğünü özgürce anlatabilen öğrenciler yetiştirmeyi arzuluyoruz. Öğrenciler sadece sınavlarda değil, hayatın her döneminde rekabetçi ve mücadeleci olmalıdır. Münazaralar sayesinde öğrenciler insan haklarına saygıyı, dinlemeyi, anlamayı, algılamayı, sabretmeyi, savunduğu fikri kabul ettirebilmek için sonuna kadar uğraşmayı, başarıyı ve başarısızlığı görerek, yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar “dedi.
Eleme usulüyle yapılan ve 26 Mayıs’a kadar sürmesi planlanan münazaralarda finale kalan takım ile birinci olan takıma, madalya ve çeşitli ödüller verilecek.
atalar3

Önceki İçerikİKEM’li Erdal Sarı LAL adlı filmde oynadı
Sonraki İçerikHoşgeldin Eymen Bebek!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.