75 metrelik kilime ilk ilmik!

kilim kimyeci
Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 75. Yıldönümü dolayısıyla 75 metrelik kilimin ilk ilmik atma törenine katıldı.
Antakya Kurtuluş Caddesi üzerinde atölyesi bulunan kilim dokuma ustası Abdulla Akar tarafından yapılacak olan 75 metrelik kilimin ilmik atma törenine Başkan Kimyeci’nin yanı sıra Antakya Belediyesi meclis üyeleri ve işadamı M.Ali Yüksel de katılım gösterdi.
Kilim ustası Akar, Başkan Kimyeci ve beraberindeki heyetin törene katılımlarından dolayı teşekkür etti ve bundan önceki 35 metrelik kilim’e 2 milyon civarında ilmik atıldığını hatırlatarak, “Şu anda yapacağım 75 metrelik kilimde yaklaşık 4 milyon’a yakın ilmik olacak. Hatay’ın bütün renklerini kilimimize yansıtacağız. İnşallah başarılı oluruz. Sanatla kentimizi farklı mekanlarda dünyaya göstereceğiz” dedi.
Antakya Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı törende konuşma yapan Başkan Kimyeci, “Yapılan çalışma çok anlamlı olacak. El sanatlarımızın gelişmesini ve bizden sonraki nesillere ulaştırılmasını çok önemsiyoruz. Sizler gibi zanaatkârlarımızın bu ata yadigarı göz nuru, alın teri ve el emeği ile kilim üretiyor olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Heyecanımızı, kederimizi, yaşadığımız güzellikleri kilime adeta ilmik ilmik işliyorsunuz. Bundan önceki süreçte 35 metre uzunluğundaki kilimi dokuyarak bir rekor kırdınız. Kırdığınız rekor ile kentimizin dünya tarafından bu özveri ile bilinmesine neden oldunuz. Şimdi Hatayımızın 75. Kurtuluş yıldönümü dolayısıyla 75 metrelik bir kilim dokuma noktasında Türk Bayrağının sembolünün de içinde olacak şekilde çok güzel bir tasarımla kilim dokumaya başlayacaksınız. Bundan dolayı Antakya Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bu zor ve zahmetli görevi en güzel şekilde yapacağınıza inanıyoruz. Sizlere desteğini esirgemeyen değerli işadamlarımıza da teşekkür ediyoruz. Meclis üyeleri adına da canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Başkan Kimyeci tören sonunda meclis üyeleri, işadamı M.Ali Yüksel ve Kilim Ustası Abdulla Akar’la günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.