ATM’den para çeken silahlı kişi, köy koruyucusu çıktı

atm silahli
Hatay Valiliği, medyada yer alan “omuzunda silahla para çeken adam kim?” başlıklı haberle gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak yapılan araştırmada, söz konusu silahlı kişinin geçici köy korucusu olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, güvenlik birimlerine geçen Çarşamba saat 14.15 sıralarında Antakya ilçesi Yavuz Selim Caddesi’nde bulunan bir banka ATM’sinden para çeken silahlı bir şahıs görüldüğü ihbarının yapıldığını belirtildi.
İhbar üzerine kişinin görüldüğü yere intikal eden güvenlik birimlerinin yaptıkları kimlik kontrolü neticesinde şahsın Samandağ ilçesinde görev yapan geçici köy korucusu H.Z. olduğunu tespit edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Geçici köy korucusu H.Z, rutin olarak yapılan atış talimi eğitimlerine katılmak üzere İl Jandarma Komutanlığına geldiğini ve maaşını çekmek üzere bankaya geldiğini ifade etmiştir. Güvenlik birimleri tarafından bu şekilde şehir merkezinde bulunmasının uygun olmayacağı uyarısı yapılmıştır. Dolayısıyla silahlı kişi haber içeriğinde iddia edildiği gibi Suriyeli bir şahıs olmayıp, ilimiz nüfusuna kayıtlı geçici köy korucusudur.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.