Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; ‘İSDEMİR gibi tasarruf kuruluşlarının sayısını artırmak lazım’

bakan
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’a geldi. Bakan Yılmaz, ilk olarak İskenderun Demir Çelik fabrikalarını ziyaret ederek İSDEMİR yönetiminden tesisler hakkında bilgi aldı.
İSDEMİR Limanı ile cevher eritme ünitesinin komuta merkezinde incelemede bulunan Yımaz, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan OYAK idaresindeki İSDEMİR, dünyadaki demir-çelik fabrikaları zarar ederken kar etti. Türkiye’de toplanan toplam verginin yüzde 1’inden fazlasını ödeyen OYAK gibi 100 kuruluş olsa, vergi toplamamıza gerek kalmaz” dedi.
Bu arada Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Payas Kalesi’ni gezerek Belediye Başkanı Bekir Altan’dan bilgi alan Bakan Yılmaz, daha sonra İskenderun’a geçerek Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.
Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, 2002 yılından beri OYAK tarafından işletilen İSDEMİR’e 3 milyar dolar yatırım yapıldığını bildirdi.
bakan2

‘TASARRUF ARTARSA, ÜRETİM DE ARTAR’
OYAK’ın ilkesinin Türkiye ile büyümek olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan OYAK idaresindeki İSDEMİR, dünyadaki demir-çelik fabrikaları zarar ederken kar etti. Türkiye’de toplanan toplam verginin yüzde 1’inden fazlasını ödeyen OYAK gibi 100 kuruluş olsa vergi toplamamıza gerek kalmaz. Türkiye ile büyümek yolunda gayret gösteren işçi ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gibi tasarruf kuruluşlarının sayısını artırmak lazım. Türkiye’nin en büyük eksikliğinden birisi tasarruf eksikliğidir. Tasarrufu artırırsak üretimi de artırırız. İşte OYAK bunu yapıyor. Sürekli yatırım yaparak iş gücünün artmasına ve ekonominin gelişmesine katkı sağlıyor.”

‘İSKENDERUN DOĞU AKDENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI OLACAK’
Başkanı Dingil’den kentin sorunları hakkında bilgi alan Yılmaz, İskenderun Belediyesi’nin yapacağı proje ve yeniliklere destek olacaklarını, İskenderun’un Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı olacağını kaydetti. Bir gazetecinin Suriye’deki iç savaş ve sığınmacılara ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, “Türkiye, Suriyeli komşularına kapılarını açarak büyük devlet olmanın gereğini yapmıştır” dedi.
Türkiye’nin yardım alan değil yardım eden bir ülke olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Türkiye’nin 2,5 milyar dolarlık yardımla dünyada en fazla yardımda bulunan 4’üncü büyük ülke olduğunu belirtti.
Türkiye’de 200 bini kamplarda olmak üzere 800 binin üzerinde Suriyeli sığınmacı bulunduğuna değinen Yılmaz, şöyle devam etti: “Türkiye bir ırkın oluşturduğu devlet değildir, bir imparatorluk bakiyesiyiz. Türkiye komşusundaki savaştan kaçanlara kapısını açmıştır. Allah korusun bunun tersi de olabilirdi. Bunun ne olduğunu görmek için Çanakkale’ye gitmek lazım. Oradaki şehitliklere bakıldığında şimdi bize sığınan Suriyelilerin dedelerinin mezarlarını göreceksiniz. Hatay’ın sınır problemi var fakat her geçen gün karakollarımızı ve hudutlardaki güvenlik tedbirlerini arttırmaya devam ediyoruz. En az hasarla bu fetret dönemini atlatmayı planlıyoruz.”
Bakan Yılmaz’ın İskenderun programına, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran eşlik etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.