Bakan Yılmaz Payas Külliyesi’ni gezdi

payas bakan
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İSDEMİR’de katıldığı OYAK 54. Genel Kurulu sonrasında Payas’ı da ziyaret ederek Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’ni gezdi.
Bakan İsmet Yılmaz’a ziyaret sırasında Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın yanı sıra Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekillerinden Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç, Payas İlçe Jandarma Komutanı Erhan İşman, Meclis Grup Başkan Vekili Halim Uslu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Payas Belediyesi birim müdürleri ve meclis üyeleri ve birçok vatandaş eşlik etti.
Bakan Yılmaz’a Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi hakkında Payas Belediyesi çalışanlarından Mimar Tuba Tutar Kaplan bilgi verdi.
Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi hakkında basın mensuplarına bir açıklama yapan Yılmaz, “Osmanlı Devleti’nden kalan içerisinde hanı, kervansarayı, camisi, çarşısı bulunan mükemmel bir Mimar Sinan eseri gördük. Bu bakımdan belediye başkanımıza, valimize, kaymakamımıza, Vakıflar Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu tarihi eserleri korumak, atalarımızdan kalan bu değerli yapıları en iyi biçimde bir sonraki nesile aktarmak en büyük görevimizdir. Çünkü, büyük devlet olmanın sorumluluğu da kendi değerlerinize sahip çıkmanızdır. Burada bu restorasyonda emeği geçen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a özellikle çok teşekkür ediyorum. Allah, yüzlerini ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedeldir” diye konuştu.

Önceki İçerikİTSO Yönetimi Arsuz’da seri ziyaretlerde bulundu
Sonraki İçerikMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; ‘İSDEMİR gibi tasarruf kuruluşlarının sayısını artırmak lazım’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.