Cinciler adalete çarpıldı!

cinci ceza
İskenderun’da, yeraltında küpler içersindeki altınları cinlerin koruduğu bu altınları çıkarma vaadiyle, aralarında eski bir vekilin de bulunduğu işadamlarını yaklaşık 2 milyon 400 bin lira dolandıran 4’ü tutuklu 6 sanığa toplam 74 yıl hapis 715 bin lira para cezası verildi.
İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, şikâyet üzerine ortaya çıkan dolandırıcılık olayı ile ilgili sanıkların İddianamede, Kuran-ı Kerim, küp, mum, beyaz bez, karton koli, pamuk, kazma, kürek ve koyun kullanarak mizansenler hazırlayıp, toprağa gömülü altınları cinlerin koruduğuna inandırdıkları kurbanlarını dolandırdığı öne sürüldü.
Altınların çıkartılması işlemi sırasında düzenlenen törenlerde Allah’ın yer altı aslanları tarafından altınların korunduğu ve bu cinlerle kavga ederken yaralandıkları çeşitli sıvılarla bunu inandırıcı hale getirdikleri iddia edilen dava ile ilgili olarak İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklara ağır cezalar verdi.
Sanık Vedat Saçan’ın Avukatı Bülent Akbay, ”Anlatılan olaylarda son günlerde sıkça karşılaşılan, emek harcamayan insanların zengin olma hırsı söz konusudur. İstismar edilen herhangi bir dini duygu yoktur. En son duruşmada dinlenilen tanık dahi amacın ticari olduğunu söylemiştir. Anlatılan olaylarda zengin olma amacı söz konusudur” dedi.
Mahkeme dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık suçu işledikleri sabit olmakla suçun işleniş biçimi göz önüne bulundurup tutuklu kişilerin hepsinin ayrı ayrı cezalandırdı.
Tutuklu Nevzat Açıkgöz dört ayrı olaydan toplam 20 yıl 7 ay hapis 245 bin TL. para cezasına, Tutuklu Mehmet Uysal’ın üç ayrı olaydan toplam 18 yıl 3 ay hapis 75 bin TL para cezası verildi. Tutuklu Vedat Saçan’a iki ayrı olaydan 13 yıl 9 ay hapis 175 bin TL. para cezası ve tutuklu Akın Yolcu için iki ayrı olaydan toplam 11 yıl 8 ay hapis 150 bin TL. para cezası verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.