Hatay’da tahakkuk eden vergi yüzde 7 arttı

vergi rekortmen
Hatay’da 2013 yılı vergilendirme döneminde 24 bin 743 mükellef yıllık gelir vergisi beyannamesi verdi. Geçen yılın vergi rakamlarını açıklayan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, ilde alınan vergide yüzde 7’lik bir artış yaşandığını söyledi. Hatay 2013 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmeni bu sene ismini açıklamak istemezken, tahakkuk eden vergi ise 1 milyon 204 bin 183 lira oldu. Atakaş Şirketler Grubu YK Başkanı Recep Atakaş ise, 782 bin lira tahakkuk eden vergiyle listenin ikinci sırasında yer aldı, Necmi Asfuroğlu ise 3. oldu.
Listede ilk 14’te adının açıklanmasını istemeyen üç isim dikkat çekti.
Asfuroğlu’ndan sonra listeye giren isimler 4. Sırada Nevzat Şahin, 5. Sıra ismini açıklanmasını istemedi. 6. Salahidin Koşak, 7. Erol Kemal Makzume, 8. Recep Sabancı, 9. Kemal Altunay ve 10. sırada ise Abdulhamit Temiz yer aldı.
Listenin ilk 20 sırasına 6 Yeminli Mali Müşavir girerken, bu isimler Salahidin Koşak, Miktat Keskin, Semir Mullaoğlu, Zeki Balık, Zafer Kutlu ve Ünal Bulgurcu oldu. Bu arada Denizciler’de inşaat çalışmalarıyla adını duyuran başarılı işadamı Uysal Group YK Başkanı Ali Uysal da, listenin 20. Sırasında yer buldu.
Bu arada, Hatay 2013 vergilendirme dönemi gelir vergisi (gayrimenkul sermaye iradı) rekortmenleri ilk 10 sırada şu isimler yer aldı;
Mehmet Güleç, Nurfeza Civelek, Abdullah Baykal, Osman Mıstıkoğlu, Neriman Atakaş, Yahya Cavit Adalı, Şefik Seyfettin, Necdet Tatlı, Gülşen Harbelioğlu ve Zeynep Jale Duman..
İki ayrı listede ilk 100’de 28 kadının yer alması, iş dünyasında kadınların başarısını pekiştirdi.
2014 yılının Mart ayında 24 bin 743 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi verildiği bilgisini paylaşan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, aynı dönemde 6 bin 444 mükellef tarafından da gayrimenkul sermaye iradına (kira geliri) ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verildiğini belirtti.
Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 283 milyon 190 bin TL matrah beyan edildiğini ve bu tutar üzerinden 66 milyon 592 bin TL gelir vergisi tahakkuk ettirildiğini kaydeden Karaca “Aynı dönemde verilen gayrimenkul sermaye iradına (kira geliri) ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinde ise 43 milyon 816 bin TL matrah beyan edilmiş ve bu tutar üzerinden 9 milyon 432 bin TL gelir vergisi tahakkuk ettirilmiştir” dedi.
Hatay’dan alınan vergilerde yüzde 7 oranında bir artış yaşandığı bilgisini paylaşan Karaca; “Hatay genelinde 2013 yılı vergilendirme dönemi için yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilen matrah toplamı ve tahakkuk eden vergi bir önceki döneme göre sırasıyla yüzde 7,07 ve yüzde 7,45 oranında artmıştır. Gayrimenkul sermaye iradı beyanlarındaki artış ise matrahta yüzde 3,03 ve vergide yüzde 1,93 olarak gerçekleşmiştir” dedi.
vergi rekortmen1

Önceki İçerikİGC Yönetimiyle bir araya gelen Belediye Başkanı Seyfi Dingil; ‘İşimiz çok ama zor değil’
Sonraki İçerikStell Towers olumlu referans olacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.