Su Topu Türkiye Şampiyonası’na İskenderun ev sahipliği yapacak

su topu yarışmaları (2)
Türkiye Bayanlar Su Topu müsabakaları Türkiye Şampiyonasının bir ayağı İskenderun Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek. Yapılacak olan turnuvayla ilgili olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, turnuvaya girecek olan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü ve milli oyuncu Elisa Kenar, ile birlikte basının karşısına geçti.
Bu turnuvanın İskenderun için oldukça önemli olduğunu ifade eden İlçe Müdürü Arıkoğlu, “Gerçekten ilk kez İskenderun Kapalı Yüzme Havuzu’nda bu tür etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız ve hedefimiz çok büyük.. Bu konuda olimpiyatlara sporcu yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi. Turnuvada İskenderun ekibine ve milli oyuncu Elisa Kenar’a başarılar dileyen Gençlik Müdür Arıkoğlu, gençleri sokaklardan spor salonlarına getireceklerini vurguladı.
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, geçen yıl Eylül ayında, Bursa’da yapılan Türkiye Bayanlar Sutopu Açık Küme Müsabakaları sonucunda, takımın turnuva 2.cisi olarak Türkiye Bayanlar Sutopu 2. Ligi’ne çıkmayı başardığını hatırlatarak, “Türkiye Sutopu Federasyonu, gerek erkek gerekse bayan takımlarımızla son yıllarda sutopunda verdiğimiz mücadelelerden ötürü, ilk defa İskenderun’a ulusal anlamda bir müsabaka organizasyonu verdi. Bu bağlamda “Türkiye Bayanlar Sutopu 2.lig 1. Devre 1. Bölüm Müsabakaları” 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde İskenderun Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılacaktır. Yıl içerisinde, 2 devre ve dört bölümden oluşan bu müsabakaların sonucunda şampiyon olan takım Türkiye Bayanlar Sutopu 1.ligi’ne çıkmaya hak kazanacaktır. İskenderun’un ev sahipliği yapacağı 1.devre 1.bölüm müsabakalarına İskenderun Yüzme İhtisas, Adana Yüzme İhtisas, Hatay Tedaş, İzmir 35, Bursa Gençlik, Adana Adanus, Bursa Uludağ, Ankara Beden Terbiyesi spor kulüpleri olmak üzere 8 takım katılacaktır.
Cumartesi ve Pazar günleri tüm gün sürecek, çekişmeli ve renkli geçecek olan müsabakalarda takımımıza destek olmaları için tüm sporseverleri İskenderun Kapalı Yüzme havuzuna bekliyoruz” dedi.
su topu yarışmaları

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.