Türk Metal Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önder, ‘Çelik-İş’in yetkisi düşmüştür!’

METİN ÖNDE (2)
Türk Metal Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önder; ‘Gönül Kervanı’ adını koyduğu ‘birlik ve beraberlik’ yürüyüşüne gönül veren İsdemir emekçilerinin sayısının 3 bin 500’ü aştığını vurgulayarak, Çelik-İş’in yetkisinin düştüğünü ileri sürdü. Önder, 2 bin 261 üyenin kaydını gösteren listenin tamamını basın mensuplarına gösterdi ve; “Çelik-İş korkusundan ne yapacağını şaşırdı. Yalanlarla ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Ama nafile! Korkunun ecele faydası olmaz. Buyrun listeleri inceleyin. Bunlara ek olarak, birçok arkadaşımız var ki, Çelik-İş’in baskısına, tehditlerine maruz kalıyorlar. Kimse zarar görmesin diye isimleri saklı tutuyoruz. Buradan ilan ediyorum; sayımız 3 bin 500’ü aştı. Çelik- İş’in yetkisi düşmüştür” iddiasında bulundu.
Önder konuşmasının devamında, “Sayımız kayıt altındadır. Provakatörler hariç, dileyen herkes bu listeyi görebilir. Çelik-İş’in yetkisi 31 Aralık’a kadar sürüyor. Doğrudur. Ama sayıca çoğunluk bizdedir. Biz buraya gelen herkese listeleri gösteriyoruz. Ama onların İsdemir’de asacak listeleri yok. Çünkü sayı giderek düşüyor. Hakkımızda yalan şöyler konuşacağınıza, ünitelere listeleri asın da görelim” diye konuştu.

‘ÇELİK-İŞ BİR HAYRAT ÇEŞMESİ YAPMIŞSA, İSTİFA EDERİM’
Türk Metal Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önder ayrıca, para karşılığında bazı arkadaşları yanlarında tuttuklarını iddia etti. Önder, “Biz yetim hakkını birilerine rüşvet olsun diye vermeyiz. Para karşılığında buraya gelmek isteyenlerle işimiz olmaz. Allah yollarını açık etsin. Türk Metal’e gönül veren arkadaşlarımız onurludur. Böyle çirkin tekliflerle işleri olmaz. Önümüzdeki günlerde bu arkadaşlarımızla sizleri tanıştıracağız” diye konuştu.
Önder konuşmasının devamında, “Çelik-İş 40 yıldır burada.. Eğer bir Hayrat Çeşmesi yapmıssa, ben yarın istifa ederim. Ama Türk Metal’in büyüklüğü ve hizmetleri ortada. Hizmetlerden şu an bile üyelerimiz faydalanıyor. Ama birileri bundan rahatsız. İsdemir emekçisi sosyal sendikacılıktan faydalanmasın istiyor. Mesajlara korkutmaya, baskı kurmaya devam ediyorlar. Bunlarda huzur ve barış yaklaşımı ne gezer? Ama emekçiler uyanmış, doğru tercihlerini yaparak sendikamız Türk Metal demiştir. Kutlu yolumuz zaferle taçlanacaktır. Çelik İş işçinin demokratik tercihlerine saygı duyacağım diye tek bir açıklaması olmamıştır. MMK’da işten atılan 300 arkadaşa bile sahip çıkamamıştır. Bizim duruşumuz bellidir. Kimseden korkumuz yok. Bu yüzden rahatız. Mutluluğun resmini ciziyoruz, yakında duvara asacağız. 4 bin 300 kardeşimizin emeğiyle ortaya çıkan bir resim olacak” açıklamasında bulundu.

‘TRANSFER PARASI ALAN ŞEREFSİZDİR’
Türk Metal Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önder, hakkında çıkarılan kasıtlı dedikodulara da yanıt verdi. Önder, “ Transfer parası alan şerefsizdir. İspatlasınlar istifa ederim. Ayrıca eşim işyerini devretti diye 230 bin lira para aldığını söylüyorlar. İyi de, madem bu kadar param var. Neden bir tane evim, yazlığım yok? Neden bankadan kredi çekiyorum? İşte bunlar bu kadar küçük ve yalancı insanlar.. Oysa spor kulübü yöneterek, yazlık alanları da unutmadı emekçi kardeşlerimiz. Günü geldiğinde son sözü söyleyeceğiz. Bildiğiniz gibi sözleşme tarihi olan 31 Aralık 2014 tarihine kadar İsdemir’de Çelik İş yetkilidir. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yetkili olan sendika, yeni sözleşmeye oturacaktır. İsdemir çalışanı istediği sendikaya yetki verecek ve yeni dönemi yetkili sendika yönetecektir. Emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.
METİN ÖNDEE

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.