Meclis Başkanı Çiçek yeni müzeyi gezdi

müze bakan3
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan Yeni Müze’yi ziyaret etti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya ve Sadullah Ergin’in de katıldığı müze ziyaretinde Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz heyete müze hakkında bilgi verdi.
Vali Lekesiz, yüzde 65’i tamamlanarak hazır hale gelen müzenin, mozaik sergilenme alanının büyüklüğü açısından dünyanın en büyük mozaik müzesi olacağını ifade ederek, eski müzede yer darlığı nedeniyle sergilenemeyen ve depolarda muhafaza edilen eserlerin öte yandan toprak altından çıkarılmayı bekleyen eserlerin çıkartılarak yeni müzede sergileneceğini söyledi.
Üçağız Mağarası, Tell Tayinat ve Aççana höyüklerinin yeniden canlandırıldığı, Kral Suppiluliuma’ya ait olan ve oldukça ilgi çeken 1,5 metre yüksekliğindeki heykelin yer aldığı, milattan önceki dönemlerden günümüze kadar yaşanan değişimin ziyaretçilere görsel şölen eşliğinde sunulduğu müzede, heyet birbirinden ilgi çekici eserlere tarihsel bir yolculuk yaptı.
müze bakan6

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.