Erzin Belediyespor Teknik Direktörü Can Güven: “İnandık ve başardık”

Erzin belediyespor
Erzin Belediye Spor’u 3. Lige taşıyan takımın teknik patronu Can Güven, başarı öykülerini anlattı. Erzin Belediye Spor’un Kahraman Maraş’ta oynadığı ve final niteliğinde olan Malatya 44 Spor maçını anlatan Can Güven; “tecrübelerimizi kullandık. Önce iyi bir savunma sonrasında takım ruhu ile bu işi bitirdik. Hatay’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Erzin Belediye Spor’da kariyerini anlatıp başarı öykülerini açıklayan Can Güven; “Kulüp yönetimi ilk beni aradığında direk puan tablosuna baktım. Reyhanlı maçı ile başlayacaktım. Reyhanlı deplasmanı çok önemli bir maçtı. Reyhanlı bizim 6 -7 puan önümüzdeydi. Artı maçta Reyhanlı’da idi. Erzin Belediye Spor’da da işler sıkıntılı gidiyordu. Yönetime dedim ki anlaşacaksak benim hemen çalışmalara başlamam lazım. Çünkü Reyhanlı maçı bizim için kader niteliğindeydi. O gün başladık. Ve inanmış bir oyuncu topluluğu vardı. Oyuncular dedi ki; ‘hocam biz her beraber bu işin altından kalkacağız. Sen bize inan, güven. Biz sana zaten inanıyoruz.’ Çıktık bir yola ve arka arkaya sekiz maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. Bu işin peşini bırakmayarak devre arasında benim istediğim 2 – 3 oyuncu ile takıma takviyeler de bulunduk. Ligin en fazla gol atanı, en az gol yiyeni olup en yüksek puan ile sıralamayı birinci bitirdik. Şampiyon olduk. Bu mutlu sonu çok çalışarak ve inanarak kazandık” dedi.
Hatay’da bundan sonra 5 futbol kulübünün profesyonel liglerde mücadele edeceğine dikkat çeken Can Yücel, Malatya 44 Spor ile oynanan maçı değerlendirip; “Son maçta final maçı olması ve tek bir maç olması zordu. İstediğiniz şartlar oluşmaya bilir bu tür maçlarda geçmişte olan tecrübelerimizi kullanıp iyi bir takım savunması ile önce bunu başardık. Maçın başında bireysel hatalar ile basit bir gol yedik. Hemen bunun üstesinden gelip 8. Dakika da karşılık verdik. Oyunun uzatmalara gideceğini 60. ve 70. Dakikalarda anladım. Onun için 2 oyuncu değişikliğimi sona bıraktım. Uzatmaların ilk dakikaları ile de maçı bitirdik. Ama son dakika da attığımız gol ile şampiyonluğu aldık. Tüm Hatay’a armağan, hayırlı olsun. Hatay’ın profesyonel liglerde 5 takımı oldu. Bu da bölge futbolu ve futbolcuları için çok önemli bir gelişme. Erzin için tarihinde ilk olarak yakalamış olduğu küçük bir ilçenin büyük bir başarısı oldu. Bizlerden dualarını esirgemeyen herkese bu başarıyı armağan ediyoruz” açıklamasına yer verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.