Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, Çelik-İş’e yüklendi; ‘Abbas Yolcu!’

türk metal gece2
Türk Metal Sendikası 1 Mayıs işçi bayramı etkinlikleri kapsamında İsdemir işçileri ile birlikte İsa Taş Plaza’da şölen havasında bir gece tertipledi.
Geceye Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan ve sayıları 2 bin 241’e ulaşan Türk Metal emekçileri katıldı.
1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları nedeni ile bir araya gelen İsdemir emekçilerine eğlence öncesinde bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, Çelik İş Sendikası yönetimine sert açıklamalarda bulundu.

‘ALAYINA İSYAN!’
Metin Önde, emekçilere seslendiği konuşmasında şu sözlere yer verdi;
“Bu gönül kervanını sizlerin gücü ve inancıyla başladık ve mutlaka menzile ulaştıracağız. Amacımız çocuklarımızın yaşam standardını artırmaktır. Aylardır verdiğimiz mücadelenin adı bir isyandır, bir baş kaldırıştır. Zalimin zulmüne, yıllardır sindirilen üstüne basılan horlanan ezilen emeğin isyanıdır. Şu anda yapılan bezdirme politikaları hiç birimizi yolumuzdan döndüremez ve Allah’tan başka hiç kimse duruşumuzu bozduramaz. Örgütlenme sürecimizde önümüzde durmaya kalkanlara sesleniyorum; ezip gececeğiz, alayına isyan ediyoruz. Ali Cengiz’in artık gücü yetmeyecek. Şu anda kaybetmenin verdiği hırsla sendikacığı öğretmeye çalışıyorlar ve onlara göre otel sahibi olmakla sendikacılık olmazmış, sosyal tesis kurmakla da olmazmış, Türkiye’nin genelinde en yüksek ücreti almasıyla da olmazmış, sendikacılık yüreklede olmazmış. Peki, sendikacılık neyle olur, diye soruyorum.”

‘SÖZ EMEĞİNDİR’
Önde, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Artık yeter! Söz emeğindir. Kimi isterse, getirir kimi isterse gönderebilir. Ali Cengiz’in gücü de yüreği de artık buna yetmez. 1 Ocak’tan itibaren yetkiyi alıp masaya oturduğumuzda bu fabrikadaki baskı kalkacak. Emeğimizin hakkını alabilecek biçimde masaya oturacağız. Çünkü biz üretiyoruz, kazandırıyoruz. Tüm bunları yaparken ezilmeden, huzur ve güven içinde olmak istiyoruz. Malum sendika yönetimi yüzünden bu fabrikada İsdemir işçilerinin 40 yıllık kazanımlarını, 40 günde heba etti. Genel başkanlığının şımarıklığı içinde hareket etti. Herkese gücüm yeter zannetti. Önüne gelene posta koydu, ama şimdi ne yapıyor? Omzunda bir peşkir, elinde kolonya dün size selam vermeyen zat, çok terlediniz deyip soyunma odalarınızın önünden ayrılmıyor. Merak etmeyin yarınlarda da lavobaların önünde durup elinize kolonya dökecek.”

‘EŞİT İŞE, EŞİT ÜCRET!’
‘Eşit işe eşit ücret’ konusuna da değinen Önde konuşmasında, “Bu fabrikada küçük B, büyük B, var. Eski B, yeni B var. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Biz geldiğimiz de bir tane B olacak, oda büyük B, kimse kusura bakmasın. Bu B’nin arkasından sadece ve sadece iş barışı çıkacak. Özellikle örgütlenme dönemimizde sayımızı merak edeler var. Her gün yanıltmaca sayılarla komik duruma düşüyorlar hangi şubemize isterlerse gelebilir ve doğru sayımızı öğrenebilirler. Buradan sesleniyorum benim listemle uğraşıp durmayın adamsanız kendi listenizi asın! Kazanmak için her şey mubahtır gözüyle bakan sahte sendika o derece küçüldü ki, onurumuzla namusumuzla oynadılar, çocuklarıma eşime, özelime, iftira attılar, kendisi aile olmayı bilmediği için bu büyük ailenin de gücünü bilemedi göremedi. Ama söz veriyorum kamuoyunun önünde tüm yaptıklarının hesabını verecek” şeklinde konuştu.

‘DÜĞÜNÜMÜZE TÜRKİYE ŞAHİT OLACAK’
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer ise konuşmasında, “Tüm emekçilerimizin tek isteği huzur ve daha iyi bir yaşam. Bizlerde hak mücadeleniz için yola çıktık. Ayrıca emekçilerimiz inançlı ve kararlı geleceğe teminatla bakmak istiyor. Bu nedenle sizin kabul etmediğiniz hiçbir şeye bizde kabul etmeyeceğiz. İsdemir Güneydoğu’nun parlayan yıldızıydı. Biz onu göklere çıkarmak için buradayız” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.