Kaymakam Recep Soytürk; “Yoktur birbirimizden farkımız”

konuk protokol
Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında ortak oldukları beş ülkenin (Yunanistan, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya) öğretmen ve öğrencilerini Dörtyol’da ağırladı.
Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Yunanistan, İspanya, İtalya, Polonya ve Romanya’dan 43 öğretmen ve öğrencilerini Süleyman Demirel Anadolu Lisesi tarafından Dörtyol’da ağırladı.
Yunanistan’dan 10, İspanya’dan 9, İtalya ve Polonya’dan 8, Romanya’dan 6 olmak üzere toplam 43 konuğu ile ilk olarak Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret eden Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aslan burada proje kapsamında yürütülen faaliyetler ile gerçekleştirilen ziyaretler hakkında bilgiler verdi.
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk akıcı bir İngilizce ile tercümansız konuştuğu konuklarını Dörtyol’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “Avrupa Birliği projelerini her zaman önemsiyoruz. Özellikle Comenius Projeleri öğrencilerimizin kendi yaşıtları olan yabancılarla tanışmasına olanak sağlıyor. Yurt dışında değişik yerleri görme ve kültürleri tanıma imkanı buluyor. En önemlisi de çocuklarımız farklı ülkelerden tanıdıkları bu insanlarla aralarında hiçbir fark olmadığını fark ediyorlar” dedi.
Yabancı konuklar Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’e ülkelerine özgü hediyeler takdim ederken Kaymakam Soytürk’te ilçemizi tanıtan kitap ve broşürler takdim etti.
Daha sonra Dörtyol Belediyesine gerçekleştirilen ziyarette Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından karşılanan konuklar burada bir süre ilçemiz hakkında bilgiler aldı.
Toplu halde çekilen resimlerin ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yabancı konuklara Osmanlı’dan Günümüze Dörtyol adlı kitabı hediye ederken önümüzdeki süreçte yapılacak projeler içinde Belediye olarak protokol imzaladı.
konuk protokol1

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.