Ali Arda Ataş Hatay’ın gururu oldu

milli takim
Antalya’da Şubat 2014 tarihinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında Türkiye 3.sü ile eş puanla Milli Takıma seçilen 7 Yaş Hatay Şampiyonu Ali Arda Ataş Antalya’da gerçekleşecek olan Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı.
Bugüne kadar birçok il şampiyonası nda dereceler elde eden Ali Arda Ataş, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Beyaz Kale Satranç Kulübü Yönetiminden Erkal Büyükaşık ve Ethem Büyükaşık konuyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada, öğrencileri Ali Arda Ataş ile gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu başarı bir tesadüf değil. Bu başarı disiplinli olarak çok çalışmanın bir ürünüdür. Bugüne kadar bir çok şampiyona da Hatay ilinin en büyük başarılarına imza atan kulübümüz, elde ettiği bu yeni başarı ile bir Türkiye markası olduğunu ispatladı” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.
Hatay’ın gururu olan minik sporcu Ali Arda Ataş resmi olarak Milli takıma teslim edildi. Başarılı minik sporcu Ataş, bundan sonra ulusal ve uluslararası turnuvalarda Hatay’ı satranç branşında temsil edecek.
Beyaz Kale Satranç Kulübü Yönetiminden Erkal Büyükaşık ve Ethem Büyükaşık yaptıkları açıklamada, “Yeni sezonda 2009 doğumlu çocuklara satranç eğitimi vermeye başladık. Böylece, çok uzun vadede çok büyük ve sürekli başarıları elde edeceğimize inanıyoruz. Bu yaş kategorisinde bire bir eğitim ile çocuklara satrancı sevdirmek satranç öğretiminden daha öncelikli geliyor. Kulüp olarak, satrancı sevdirmek ve iyi sporcular yetiştirmeye devam etmek için sahip olduğumuz tüm bilgi birikimi ve tecrübe ile çalışacağız” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.
Uzun ve zorlu maratonda büyük başarı elde eden Beyaz Kale Satranç Kulübü sporcusu Ali Arda Ataş, başarısı ile kulübün ve Hatay’ın gururu oldu.

Önceki İçerikHatay’ı Dünya’ya tanıtacaklar!
Sonraki İçerikTÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.