‘Milletimizin umut çiçeklerisiniz’

vali yemek3
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, ilçelerdeki çeşitli okullarda eğitim gören ve okuldaki başarıları ile akranlarına örnek teşkil eden 15 genci eşi Zehra Lekesiz ile birlikte Antakya Oteli’nde öğle yemeğinde ağırladı.
Lekesiz yemek öncesinde yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin kendine güvenen, yüksek ahlak ve karakter sahibi, iyi yetiştirilmiş bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları konusunda hem bizlerin, hem anne ve babalarınızın, hem de toplumun diğer dinamiklerinin sorumluluğu olduğunun farkındayız ve bu anlayışla siz değerli gençlere, modern dünyanın sahip olduğu tüm eğitim imkanlarını sunmak, ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeniz için gereken çabayı gösteriyoruz Çünkü bizler biliyoruz ki, ancak iyi yetişmiş gençlerle insan kaynaklarıyla toplumlar gelişimlerini sürdürerek geleceğe daha güvenle bakabilirler. Sizler milletimizin umut çiçekleri ve güzel yarınlarını kucaklayan güçlü kollarısınız” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilimizde yaklaşık 5 yıldır bu şekilde kutlandığını da hatırlatan Vali Lekesiz, “Bu tür bayramlarda ilçelerimiz ve en ücra köylerimizde yaşayan çocuklarımızın il merkezinden kopuk olmaması önemli. Bu nedenle her ilçemizden mümkünse köyünden dışarıya da pek çıkamamış, meseleleri ele alışı köyünde gördüğü fiziksel standartları pek geçememiş ama gelecek vadeden öğrencilerimizi il merkezine bayramdan önce davet ediyoruz. Bir taraftan ufkunun, vizyonunun büyümesi bir taraftan ilini tanıması, bir taraftan da ilinde gezip görülebilecek tarihi yerleri görebilmesi için burada ağırlıyoruz. Gençlerimize Habib-i Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi gezdirildi. Kendilerini ayrıca Vali Konağı’nda ağırlayacağız. Umuyoruz ki ağırlıklı olarak köylerde yaşayan gençlerimiz, bu gezi sayesinde gelecek adına kurduğu hayallerde ve hedeflerde çıtayı daha da yükseltir” dedi.
Daha sonra gençlerimizle sohbet ederek öğle yemeği yiyen Vali Lekesiz ve eşi Hanımefendi, gençlerimizin eğitim durumları ile de yakından ilgilendiler.
Gençlerimiz buradaki yemeğin ardından Vali Konağı’nda ağırlandılar ve hep birlikte 23 Nisan pastasını kestiler.

Önceki İçerikAfacanlar trafikte ceza kesip, parasını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak!
Sonraki İçerikAzmi Yıldız; ‘Yükseklik arttıkça bal kalitesi de artar’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.