Vali Lekesiz başkanları ağırladı; ‘Zorluklar olur, bunların hepsi de aşılmak içindir’

vali baskanlar3
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Arsuz, Samandağ ve Defne ilçeleri belediye başkanlarını makamında kabul etti.
Lekesiz, ziyarette yaptığı konuşmada, seçim dönemlerinin Türkiye’nin sahip olduğu demokratik olgunlukla paralel olarak hizmet yarışı olduğunu söyledi.
Hatay’ın artık büyükşehir olduğunu ifade eden Lekesiz, bunun önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. İlk etapta aksaklıklar olabileceğini vurgulayan Lekesiz, kısa sürede vatandaşların beklediği hizmetlerin sevk ve idare edileceğine inandığını belirtti. İşbirliği ve sağlıklı iletişimin esas olduğunu ifade eden Lekesiz, “Kurumların hepsi de halka hizmet etmek için bir araçtır. Halka hizmet eden kurumların hepsinin kendi içlerinde birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde çalışması esastır. Zorluklar, güçlükler olur, bunların hepsi de aşılmak içindir. Seçilen belediye başkanlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kanun kapsamında eski özel idare ve belediyelerin sahip olduğu personel, araç gereçlerin dağıtımıyla ilgili tahsis komisyonlarının kurulduğunun altını çizen Lekesiz, şöyle devam etti:
“Bu kapsamda, ilimiz genelinde 20 bin 450 kalem mal ve arsanın yanı sıra personel dağıtımı yapıldı. Bir çeşit mal dağıtımı yapıldığı için insanları memnun etmek kolay değildir. Burada, kanundan kaynaklı sebeple aslan payı büyükşehir belediyelerinindir. İlgili kanun gereği dağıtım yapılmıştır. 20 bin 450 kalemin dağıtımı kolay değildir. Bunların dağıtımında bir takım yanlışlar olabilir. Tahsis komisyonun görevi sona ermemişti, Çekmece Belediyesi’nin belediye binasıyla ilgili böyle birşey oldu ve düzeltildi.”
CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu da, kentin dengeleri konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığına inandıklarını, uyumlu bir şekilde çalışmaları yürüteceklerini kaydetti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.